Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 11. april 2015

Kesamfromasj med jordbær-ratatouille ♥


En smaskens, nydelig, søt dessert, som er rask og tilberede, uten masse søl.
Jordbær og basilikum er en helt fantastisk miks.
Jordbæra kommer fra Belgia, ser fantastisk ut, men er langt i fra så god som den Norske.
Anbefaler og marinere dem litt før servering, da blir de 100 ganger bedre !!
Denne desserten er ikke så usunn: Inneholder totalt 872 kcal, 145 kcal per porsjon.
Spis & Nyt ♫♪♫♪


Til 6 porsjoner trenger du
Kesamfromasj:
  • 1 pk jordbærgele
  • 4 dl vann
  • 1 boks mager vanilje kesam *
  1. Lag gelé med kokende vann, men bruk 4 dl, i stedet for de anbefalte 5 dl. 
  2. Avkjøles, til romtemperatur.
  3. Ha noe av geléen i bunnen av porsjonsglassene, og sett dem kaldt til det begynner å stivne. Det er lurt og helle geléen over i en mugge, da er det lett og tilsette den i glassene uten og søle. Det tar ca. 30 minutter før den stivner.
  4. Visp resten av geléen sammen med kesam, og tøm det over den halvstive geléen.
  5. Settes kaldt til alt stivner, det tar ca. 3 timer.
  6. Legg på jordbær-ratatouille ved servering.

Jordbær-ratatouille:
  • 250 g jordbær i biter
  • ½ dl melis
  • ½ dl hakket friske basilikumblader
  • ½ dl hakket frisk sitronmelisse
  1. Rens bærene og del dem i biter. 
  2. Bland jordbær med urter og melis.
  3. La det stå og trekke, gjerne en time før det skal serveres.
* Bytt til 'vanlig' vanilje kesam -eller vanlig kesam hvis du går på Fodmap dietten.

Jordbærgele ♥
Kesamfromasj ♥
 Lager jordbær-ratatouille ♥
 Jordbær-ratatouille, skal godgjøre seg ca. 1 time ♥
Kesamfromasj med jordbær-ratatouille ♥
Nam !!! ♥


Enkelt og godt ♥

15.05.2015 - Ble denne retten brukt i en reportasje :

DE 14 MEST UVANLIGE MÅTENE Å BRUKE KESAM PÅ
på Ica.no - Link til artikkelen her.



15.07.2015 - Ble retten brukt i en reportasje om
5 DEILIGE RETTER MED KESAM

på KK.no - Link til artikkelen her.


Denne oppskriften er publisert i boken lavFODMAP folkets favoritter. Les mer om boken her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar