Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 12. september 2015

Biff med ovnsbakte grønnsaker og fløtesaus ✿✿ lavFODMAP redusert ღღღ


Her er ett forslag på en god biffmiddag, som også kan nytes av dem som går på
FODMAP  redusert diett. Alle ingrediensene står på listen over 'trygge matvarer'.
Jeg serverte retten med bakt potet.
Til hell og lykke er også rødvin på JA-listen.
Kos dere ღღღ



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 gode møre biffer x 250 g
  • Rapsolje
  • Smør
  • Biffkrydder
  • 3 dl kremfløte, laktosefri
  • 1 dl vann
  • 1 beger kjøttfond, Fond du Chef, fra Knorr
  • (Sukkerkulør)
  • 4 stk store bakepoteter
  • Kryddersmør
  • Aspargesbønner, frosne
  • Brokkoli
  • Minigulrøtter
  • Paprika
  • Squash
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Start med bakepotetene i god tid.
  2. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
  3. Forbered grønnsakene, skru ned ovnen til 220 grader og stek dem sammen med potetene.
  4. Stek biffene og la dem hvile, mens du lager sausen.
  5. Spis & Nyt ♫♪
Biff:
Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
La den hvile 5-10 minutter, mens du lager fløtesausen.
Legg på en bit kryddersmør ved servering hvis du ønsker det.

Fløtesaus:
I stekepannen, som du stekte biffen i, tilsetter du laktosefri fløte, vann og ett beger kjøttfond, 
La det småkoke til det tykner.
Tilsett noen dråper sukkerkulør, hvis du vil ha en litt mørkere farge på sausen.

Sausen koker - Nom Nom !
Ovnsbakte grønnsaker:
Skjær grønnsakene opp i passende biter.
Hell over en god mengde rapsolje, havsalt og pepper. 
Bland alt godt sammen, så det blir olje på alle grønnsakene.
Stekes på 220 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.

Ser de ikke fristende ut ? 
Bakt potet:
Stek bakepotetene i stekeovn på 250 grader i ca. 1-2 timer, avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Sett ned varmen til 220 grader før du skal steke grønnsakene.
Server poteten med en raus bit kryddersmør.

Torres Coronas 2011

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:

  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Preg av røde og mørke bær, hint av urter.
  • Smak: Ørlite utviklet, preg av røde bær og urter.
  • Råstoff: Tempranillo, Cabernet Sauvignon
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Miguel Torres

  • Denne oppskriften er publisert i boken lavFODMAP folkets favoritter. Les mer om boken her

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar