Rask og smakfull hverdagsmiddag !
Kjøtt, ris og grønnsaker i samme form, enklere blir det ikke !!
Til 4-6 porsjoner trenger du:
- 600 g ytrefilet av svin
- 1 ts grillkrydder.
- 6 dl hurtigris
- 1 stk rød paprika
- 250 g frosne erter
- 5 dl vann
- 1 stk hønsebuljongterning eller kyllingfond
- 2 stk vårløk.
- 1 ts hvitløkskrydder
- 2 ts grillkrydder
Fremgangsmåte:
- Ha ris i en ildfast form.
- Kok opp vann og buljongterning, la buljonterning/fond løse seg opp.
- Skjær vårløk i ringer, paprika i biter og bland dette inn i risen sammen med ertene.
- Dryss over hvitløkskrydder.
- Hell over buljongen.
- Skjær kjøttet i strimler. Her kan du bruke ferdig strimlet svinekjøtt, men det er ofte billigere og MYE bedre og skjære det opp selv. Større biter og du slipper 'slintrer'.
- Legg kjøttet på toppen og dryss over grillkrydder.
- Stekes på 220 grader i 25 minutter.
- Dryss gjerne over litt friske urter ved servering, jeg brukte koriander.
|
Klar til steking |
|
Tilbereder ovnsretten |
|
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar