Det er min sønn, som kom hjem med kortreist fangst for noen uker siden.
Jeg tok ørretene i sekken og dro til fjells.
Der serverte jeg 'stolthetene' med kremet sopp og kokte nypoteter !
Der serverte jeg 'stolthetene' med kremet sopp og kokte nypoteter !
- 2 stk flotte fjellørret
- Hvetemel
- Smør
- Gressløk
- 200 g sopp, jeg brukte 150 g aromasopp og ca. 50 g sjampinjong
- 1 stk sjalottløk
- 2 dl kremfløte
- Salt
- Pepper
- Nypoteter
- Sitron
- Tomater
Slik gjør du:
- Sett potetene på koking.
- Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet og halen.
- Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
- Vend ørretene i hvetemel og krydre godt med salt og pepper.
- Hakk gressløk og legg den i buken på fisken.
- Smelt smør i en stekepanne og stek ørreten ca. 5 minutter på hver side, til den slipper beinet.
- Ta opp ørreten og hold den varm, mens du steker soppen eller stek soppen i en annen panne.
- Skjær soppen i skiver, finhakk sjalottløk.
- Stek sopp og sjalottløk i en panne med godt smør. Stekes i 5-10 minutter på middels varme.
- Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt og pepper.
- Server fjellørret og sopp sammen med kokte nypoteter, noen små snackstomater og en sitronbåt.
- Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin:
Til ørret må rødvinen være uten mye garvestoffer.Fisk og garvestoffer gir en metallisk smak i munnen.
Paladin Refosco 2013
Rubinrød farge. Fruktig duft av skogsbær og fruktsødme med hint av plommer og rosiner.
Produsent | Paladin & Paladin |
---|---|
Importør | VINE |
Land | Italia |
Område | Veneto |
Underområde | Øvrige |
Årgang | 2013 |
Produktklasse | Rødvin, Italia - Veneto |
Råstoffer | 100% refosco |
Alkoholprosent | 12% vol. |
Farge / lukt | Klar kald rød. Fin saftig duft av røde og mørke kirsebær, jordsmonn. |
Smak | Bløtt anslag, myk og innsmigrende, fin sødme fra bær, også skogsbær, myk fin syre, lett bitt, frisk fersk bærfinish. (2011) |
Bruksområde | Sommermat. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar