Nå er det masse fersk, god og billig Norsk blomkål i butikkene.
Blomkål har en mild, god smak, som passer godt sammen med andre ingredienser.
Fløyelsmyk suppe med sprøstekt bacon 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 2 stk blomkål
- 1 stk liten gul løk
- 1/2 purre
- 10 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl kremfløte
- Olivenolje
- Salt
- Hvit pepper
- 200 g bacon
- Persille
- Kutt blomkål i biter. Hakk løk og purre.
- Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett grønnsaksbuljong.
- La det koke til blomkålen er mør.
- Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt.
- Sil suppen og hell den tilbake i kjelen.
- Tilsett fløte og la det koke noen minutter.
- Smak til med salt og pepper, smak godt på suppen først, da buljongen ofte kan være meget salt.
- Server suppen med sprøstekt bacon, ett dryss persille og godt brød.
- Forvarm stekeovn til 175 grader.
- Legg baconet på en stekeplate med bakepapir.
- Stekes i 15 - 20 minutter, men følg med - alle ovner er ulike.
- Skjær baconet i små biter, når det er ferdig stekt.
Spis & Nyt ✿ |
Under arbeid ✿ |
Bacon klar for steking ✿ |
Ingredienser ✿ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar