Varmen kommer fra Sabal Olek, en sterk tykk kryddersaus, som i hovedsak består av HOT chili. Den blir mye brukt i asiatisk mat, men passer også ypperlig til å gi gryter og supper en ekstra 'puff' 🌿
Jeg tilberedte retten i en 👉 Crock-Pot fra 👉 KitchenTime
Alt du trenger og gjøre når du kommer hjem er å koke litt ris.
Den har også innstilling for å holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.
Du kan ta kjelen ut av varmeelementet og sette kjelen på bordet ved servering, hvis du ønsker det.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 6 porsjoner:Jeg tilberedte retten i en 👉 Crock-Pot fra 👉 KitchenTime
Det er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid.
En Crock-Pot består av et varmeelement, i den sitter en emaljert keramisk kjele, som er enkel å holde ren, det følger med lokk, tre sleiver og oppskriftshefte.
En Crock-Pot består av et varmeelement, i den sitter en emaljert keramisk kjele, som er enkel å holde ren, det følger med lokk, tre sleiver og oppskriftshefte.
Retten kan tilberedes før du reiser på jobb og skole -eller hvis du skal tilbringe dagen langt unna kjøkken og komfyr.
Har du dårlig tid på morgenkvisten, skjærer du opp kjøtt og grønnsaker kvelden før, oppbevarer ingrediensene adskilt i plast i kjøleskapet og 'kaster' det i gryta for du forsvinner ut døra.
Har du dårlig tid på morgenkvisten, skjærer du opp kjøtt og grønnsaker kvelden før, oppbevarer ingrediensene adskilt i plast i kjøleskapet og 'kaster' det i gryta for du forsvinner ut døra.
Alt du trenger og gjøre når du kommer hjem er å koke litt ris.
Den har også innstilling for å holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.
Du kan ta kjelen ut av varmeelementet og sette kjelen på bordet ved servering, hvis du ønsker det.
Spis & Nyt ♫♪
Gryte:
- 1 kg ytrefilet av svin
- 1 gul løk
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 ts sambal olek
- 1 dl vann
- 4 gulrøtter
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ss paprikapulver
- 2 ss malt spisskummin
- 1 ts salt
- Frisk koriander
- Lime
- Ris
Sånn gjør du:
- Skjær svinekjøtt i store biter.
- Legg kjøttet over i en Crock-Pot.
- Grovhakk løk og legg den i gryten
- Skrell gulrøtter og skjær den opp i 3-4 biter.
- Tilsett gulrøtter og de øvrige ingrediensene i gryta.
- Bland alt forsiktig sammen.
- Sett på lokket og 'kok' på LOW i 8 timer. Ikke ta av lokket av og på under koketiden, da trenger den lengre koketid.
- Dryss over litt koriander ved servering.
- Serveres med kokt ris og en lime båt.
Klar til servering, du kan ta 'kjelen' ut av varmeelementet og sette den på bordet ved servering ! |
Klar til 8 timers rolig 'koking' ✿ |
Skjærer opp ingrediensene ✿ |
CROCK-POT får du kjøpt 👉her , hos KitchenTime ✿ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar