Blomkål med røkelaks, ja det er veldig godt !
Blomkål har en mild smak og passer til nesten alt.
Den er stappfull av vitamin C og B-vitaminet folat. Til tross for den bleke, hvite fargen er dette en grønnsak med svært sterke helsebringende plantestoffer, såkalte fytokjemikalier.
Så løp og kjøp blomkål !!
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 2 stk blomkål
- 1 stk liten gul løk
- 1/2 purre
- 10 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl kremfløte
- Olivenolje
- Salt
- Hvit pepper
- 200 g røkelaks
- Dill
- Kutt blomkål i biter. Hakk løk og purre.
- Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett grønnsaksbuljong.
- La det koke til blomkålen er mør.
- Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt.
- Sil suppen og hell den tilbake i kjelen.
- Tilsett fløte og la det koke noen minutter.
- Smak til med salt og pepper, smak godt på suppen først, da buljongen ofte kan være meget salt.
- Skjær røkelaks i strimler og legg den på ved servering og dryss over frisk dill.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar