Jeg er veldig glad i den syrlige smaken man får ved å blande tomatpuré med meieriprodukter og når man blander det med masse grønnsaker og mørt kjøtt så må det jo bli bra !!
Jeg serverte den med tagliatelle.
Retten ser litt grå og trist ut, men lover deg, smaker smaskens ♥
Du trenger til 4 store porsjoner:
- 800 g mørt oksekjøtt fra indre- eller ytrefilet
- Stekesmør/olje
- 200 g sjampinjong
- 1 løk
- 1 stk squash
- 1 stk paprika
- 200 g minimais
- 3 dl crème fraîche
- 4 ss tomatpuré
- 3 dl kjøttkraft (vann og 1 beger kjøttfond eller 1 buljongterning)
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts sennep
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Skjær kjøttet i strimler.
- Brun kjøtt i en stekepanne i flere omganger, legg det til side.
- Skjær paprika og squash i biter.
- Skjær sjampinjong i skiver, brun den litt i smør og ha denne over i en gryte.
- Stek løken i smør, legg løken over i en gryta.
- Tilsett tomatpuré, sukker, sennep, kjøttkraft, salt og pepper. La det surre litt.
- Tilsett crème fraîche, sammen med squash, paprika og minimais og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- Legg kjøttet i gryta, bland alt godt sammen og la det surre ett par minutter.
- Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
Tips:
Jeg brukte ytrefilet og grønnsaker som trenger kort steke/koketid så den er rask og lage.
Bruker du mørbrad, høyrygg eller bog må du koke gryten i ca. to timer til kjøttet er mørt og tilsette squash, paprika og mais helt mot slutten av koketiden.
Spis & Nyt ♫♪ |
Klar til og tilsette kjøttet |
Steker sopp |
Ingredienser |
Oksegryte med grønnsaker og pasta ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar