All'arrabbiata er en rød italiensk saus 🍅
Den får en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili !
"Rabiat" betyr sint - ordet "arrabbiata" betyr at en person er sint/har dårlig humør, navnet er
inspirert av den pikante sterke smaken av chili.
inspirert av den pikante sterke smaken av chili.
Til 4 porsjoner trenger du :
- 300 g penne
- 1 stor løk
- 2 bokser hermetiske tomater a 400 g
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 rød chili
- 1 ts salt
- Frisk basilikum, ca. 2 dl
- Olivenolje
- 100 g god revet ost
- Hakk løk og finhakk hvitløken.
- Surr løk og hvitløk i litt olje på middels varme til den blir gylden.
- Finhakk chili og tilsett den i løken, sammen med tomatene og hakket basilikum.
- La sausen koke i 10 minutter.
- Smak til med salt.
- Kok pasta etter anvisning på pakken til det er 5 minutter igjen av koketiden.
- Sil av vannet og legg pastaen over i tomatsausen, la det koke og blande seg godt sammen, så du får tomatsausen godt rundt i alle kroker og kriker av pastaen.
- Server varm pasta med ett dryss av revet ost og litt hakket basilikum. Parmesan er vel den ultimate osten til pasta, men jeg brukte revet mozzarella.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar