Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 16. april 2016

AIOLI - Provence-smør ♫♪


Aioli er majones med hvitløk ! 
Den blir mye brukt i middelhavsområdet og kalles også for Provence-smør.

Hjemmelaget aioli lager du raskt med en stavmikser.
Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, eddik og olje stå i romtemperatur ca. en time før du lager den. Hvis oljen og eggeplommer ikke har samme
temperatur, vil majonesen bli til 'suppe'.
Oljen du bruker må være smaksnøytral, anbefaler solsikke eller rapsolje.
Raskt og enkelt - Prøv da vel !!



Til 3 dl aioli trenger du:
  • 2 stk eggeplommer
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ts sennep
  • 2 dl smaksnøytral olje
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Sånn gjør du:
  1. Kok hvitløken i 4 minutter. Avkjøles i kaldt vann og presses med hvitløkspresse eller en gaffel. Når hvitløken koker får den en søtere og mildere smak enn når den er rå.
  2. Skill eggeplommene fra hviten.
  3. Tilsett alle ingrediensene i en smal beholder, hell over oljen forsiktig helt til slutt. 
  4. Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen. 
  5. Sett stavmikseren i bunnen av beholderen.
  6. Når du ser at emulsjonen starter så løfter du litt på stavmikseren, forsett og kjøre mikseren forsiktig opp og ned til aiolien er ferdig.
  7. Smak til med mer salt, pepper og sitronsaft hvis nødvendig.





Spis & Nyt
Mills majones er god den, men vet du hva den inneholder:
Soyaolje (79 %), vann, eggeplomme (5 %), eddik, sukker, salt, fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi), konserveringsmiddel (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende middel (sitronsyre), aroma, fargestoff (betakaroten).

Lag majonesen selv så slipper du alle konserveringsmidlene -og den smaker mye bedre 


Rekesmørbrød med god hjemmelaget aioli 

Ingredienser 
Dette bildet finner du også på Instagram !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar