23 august 2015

Kyllingfrikassé med dillsaus !


Frikassé er en måte å lage mat der kjøtt og  grønnsaker deles opp i biter og kokes i buljong eller saus, som jevnes med smør og fløte eller eggeplomme. Retten kommer opprinnelig fra Frankrike.

I dag ble det en herlig god frikassé med kylling, masse ferske grønnsaker og deilig lys saus, smakt
til med dill og sitron 🌿

Også så enkelt med alt i en gryte !!

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 6 kyllingfileter
  • 600 g poteter
  • 4 gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 1 purre
  • 2 beger FondCups eller 2 stk terninger hønsebuljong
  • 1½ ts salt
  • 2 ss meierismør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 ss frisk dill
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær opp kyllingfileter i passelige munnfuller.
  2. Skjær poteter i terninger, gulrot, purre og vårløk i skiver.
  3. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.
  4. Spe med vannet, litt og litt om gangen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle klumper mens det koker opp.
  5. Ha i resten av vannet, kyllingfond eller buljongterninger og fløte.
  6. Legg kyllingbiter, poteter og grønnsaker i sausen.
  7. La frikasseen koke i ca.20 minutter, til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre.
  8. Smak til sausen med litt sitronsaft, dill, salt og pepper. 
Klar til servering




Kyllingfrikassé 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF