Frikassé er en måte å lage mat der kjøtt og grønnsaker deles opp i biter og kokes i buljong eller saus, som jevnes med smør og fløte eller eggeplomme. Retten kommer opprinnelig fra Frankrike.
I dag ble det en herlig god frikassé med kylling, masse ferske grønnsaker og deilig lys saus, smakt
til med dill og sitron 🌿
Også så enkelt med alt i en gryte !!
Du trenger til 6 porsjoner:
- 6 kyllingfileter
- 600 g poteter
- 4 gulrøtter
- 2 vårløk
- 1 purre
- 2 beger FondCups eller 2 stk terninger hønsebuljong
- 1½ ts salt
- 2 ss meierismør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl vann
- 2 dl kremfløte
- 2 ss sitronsaft
- 4 ss frisk dill
- Salt
- Pepper
- Skjær opp kyllingfileter i passelige munnfuller.
- Skjær poteter i terninger, gulrot, purre og vårløk i skiver.
- Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.
- Spe med vannet, litt og litt om gangen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle klumper mens det koker opp.
- Ha i resten av vannet, kyllingfond eller buljongterninger og fløte.
- Legg kyllingbiter, poteter og grønnsaker i sausen.
- La frikasseen koke i ca.20 minutter, til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre.
- Smak til sausen med litt sitronsaft, dill, salt og pepper.
Klar til servering |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar