Chili con carne betyr chili med kjøtt 🍂
En av verdens mest kjente gryteretter, mange tror det er meksikansk mat, men det er det ikke. Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.
Helt, herlig, enkel, varmende hyttemat !
Du kan gjerne gjøre den litt mer spennende med hvitløk, forskjellige typer bønner osv..., men på hytta er det helt greit med litt færre ingredienser å bære med seg i sekken !
Du kan gjerne gjøre den litt mer spennende med hvitløk, forskjellige typer bønner osv..., men på hytta er det helt greit med litt færre ingredienser å bære med seg i sekken !
Til 6 porsjoner trenger du:
- 800 g karbonadedeig
- 2 stk finhakket løk
- 1 stk finhakket rød chili
- 800 g hermetiske tomater
- 400 g brune bønner
- 1 stk rød paprika i biter
- 1 stk gul paprika i biter
- 2 ts chilipulver
- 2 ts malt spisskummen
Sånn gjør du:
- Brun karbonadedeigen i to omganger, ta det over i en kjele.
- Stek løk i en stekepanne før du blander det med kjøttet.
- Hell over tomatene, bland inn chili, bønner, paprika og krydder.
- La det koke lenge, gjerne en time eller to.
- Gå en tur i fjellet !
- Server chili con carne med tortillachips og små tomater.
Fikk besøk av far i dag, en sprek 83 åring !! Her er vi på vei til Svarthammern, min brors hytte ! |
Koking pågår ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar