Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
Dette er en av mine favoritter -og ikke bare min, de fleste 'digger' denne.
Her en en oppskrift til ca. 10 porsjoner -og les porsjoner, ikke personer, mange som gjerne vil
- En stor ildfast form
- Lasagneplater
- 5 dl revet ost, til topping
- 800 g kjøttdeig
- 1-2 gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 bokser hakkede tomater med basilikum og oregano
- 4 ss tomatpuré
- 2 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 dl vann
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 8 dl lett melk
- 2 dl revet ost
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts revet muskatnøtt
1) Hakk løk, ganske finhakket.
Stek kjøttdeig i smør eller olje.
Tilsett løk og la det surre litt.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
2) Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen.
Begynn med kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus...
Dryss over revet ost.
4) Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 35 minutter.
La lasagnen hvile noen minutter før servering.
5) Serveres med en god salat !
![]() |
Ferdig stekt ! |
![]() |
Klar til steking |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar