Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne 🌿
Den består av to sauser:
en hvit saus med ost; bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
Dette er en av mine favoritter -og ikke bare min, de fleste setter pris på en god lasagne
Her en en oppskrift til ca. 10 porsjoner -og les porsjoner, ikke personer, mange som gjerne vil ha 'en dobbel en'.
- En stor ildfast form
- Lasagneplater
- 5 dl revet ost, til topping
- 800 g kjøttdeig
- 1-2 gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 bokser hakkede tomater med basilikum og oregano
- 4 ss tomatpuré
- 2 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 dl vann
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 8 dl lett melk
- 2 dl revet ost
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts revet muskatnøtt
1) Hakk løk, ganske finhakket.
Stek kjøttdeig i smør eller olje.
Tilsett løk og la det surre litt.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter.
2) Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.
Tilsett revet ost og krydder, bland alt godt sammen.
Begynn med kjøttsaus, lasagneplater, ostesaus, kjøttsaus...
Dryss over revet ost.
4) Stekes i stekeovn på 225° C i ca. 35 minutter.
La lasagnen hvile noen minutter før servering.
5) Serveres med en god salat !
Ferdig stekt ! |
Klar til steking |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar