Biffsnadder med baconsurret asparges, peppersaus og bakt potet ♫♪


I dag har vi gått en fin tur i fjellheimen ♫♪
Strålende sol fra blå himmel, rennende bekker, sau og lam på beite, fuglekvitter, smale stier -som går opp og ned.... Kjenner at man bruker noen andre muskler enn når man går på flat asfalt.

Enkel biffmiddag med gode smaker -og ett godt glass rødvin skal smake nå !
Begynn med potetene i god tid, de må steke en time eller to.


Du trenger:
  • Mørt biffkjøtt
  • Smør
  • Olje
  • Biffkrydder
  • Bakepoteter
  • Kryddersmør
  • Asparges
  • Bacon
  • Snackstomater
  • Peppersaus *

BIFFSNADDER:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Skjær ytre eller indrefilet av storfe i biter, eller bruk ferdig biffkjøtt i strimler.

Personlig er jeg ikke så veldig begeistret for ferdigpakket biffkjøtt i strimler. 
Det er som regel ikke det møreste kjøttet -og inneholder ofte mye fett og slintrer !

Stek kjøttet i olje og smør. På sterk varme, litt og litt om gangen.
Krydre godt med salt og pepper eller biffkrydder.
  
PEPPERSAUS:
Oppskrift finner du her.

Den kan du gjerne lage selv, men på 'hyttevis' er det lov og bruke ferdigsaus.
Jeg brukte peppersaus fra Jacobs utvalgte i dag, den er faktisk veldig god.
Varmet den opp i en kjele på svak varme og tilsatte en litt skvett melk, for den var veldig tykk.


  
BACON-SURRET ASPARGES:
Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
Samle dem i bunter med 2-4 i hver bunt og surr en skive bacon rundt hver bunt.
Legg aspargesen på en stekeplate med bakepapir og stek dem i 10 minutter, på 225 °,
instilling 6 på gasskomfyren.



BAKT POTET:
Pakk bakepoteter i folie. Stekes ved 250 grader / instilling 7 på gasskomfyr 1-2 timer, avhengig av størrelsen. Test med en strikkepinne om potetene er ferdig.
Sett dem til side, mens du steke aspargesene, de holder seg varme lenge.
Server potene med kryddersmør.

Snackstomatene delte jeg i to -og serverte dem kalde.

Dagens vin:
Signorelli Valpolicella Superiore Ripasso 2012




  • Farge: Mørk rubinrød.
  • Lukt: Fruktig, mørke røde bær, kirsebær og lett eikepreg.
  • Smak: Rik og fyldig, fløyelsmyk.
  • Råstoff: Corvina 70%, Rondinella 30%
  • Metode: Laget på Ripasso-teknikken. Lagres i 9 md. på slavonske eikefat og 3 md. på flaske.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 6,00 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Signorelli

  •   
    Bror Arild var med på turen i dag !
    Vår vakre natur !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF