Kinakål er godt kjent i Norge, men nordmenn flest tenker på den kjedelig salaten vi får servert på de fleste gatekjøkkener rundt omkring. Kinakål er kål, ikke salat !!
I Kina, kinakålens hjemland blir den som regel brukt i wok og dampet i varmretter.
Dampet kinakål:
- 1 kinakål
- 3 dl vann
- Salt
- 1 kg reker med skall
Urtesaus:
- 3 dl lett melk
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 1 fedd knust hvitløk
- 2 ss hakket persille
- 2 ss hakket koriander
- 2 ss hakket dill
- 1-2 dl kinakålkraft
- Salt
- Pepper
- 2 dl revet mozzarella
Skrell rekene, sett dem i kjøleskapet.
- Smelt smøret i en kjele, tilsett melet og rør godt.
- Spe med melken, litt og litt omgangen.
- Tilsett hvitløken i sausen.
- Kok sausen over svak varme i ca. 5 minutter. (Nå kan du begynne og koke kinakålen)
- Spe med kinakålkraften.
- Tilsett urtene og bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
- Tilsett revet ost helt til slutt.
Dampet kinakål:
- Del kinakål i 4 båter.
- Hell vann og salt i en vid kjele, kok opp og legg i kinakålen. Hvis den er veldig stor, trenger du ikke bruke hele kålen.
- Legg lokk på kjelen og la kinakålen dampe i 4 minutter.
- Sil av vannet, men ta vare på det, du trenger og spe litt kokevann i sausen.
Kan gjerne serveres med godt brød.
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar