21 august 2015

Grillet fjellørret fylt med sitron & urter ♫♪ Servert med lun potetsalat !


Sønnen min var på fisketur i sommer -og kom hjem med 12 stk flotte ørret.
I dag brukte jeg de minste ørretene.
Takk vennen, for mange gode middager -her er en av dem



Sånn gjør du:
  1. Lag først agurksalaten og sett den i kjøleskapet.
  2. Rens og vask fisken, så den er klar for panering.
  3. Kok poteter og forbered potetsalaten.
  4. Paner ørreten og gjør den klar for grillen.
  5. Gjør ferdig potetsalaten før du griller ørreten.
  6. Dekk potetsalaten med aluminiumsfolie, så den holder seg varm.
  7. Grill fisken, pass på at grill og grillformen er god og varm før du legge på fisken.
  8. Server grillet ørret med lun potetsalat, agurksalat og rømme.
  9. Spis & Nyt ♫♪
 Til 4 porsjoner:
  • 4-8 stk fjellørret
  • 8 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 sitron
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt persille
  • Rapsolje
  • Meierismør
  • Agurksalat *
  • Lett rømme
  • Potetsalat *
Ørret:
  1. Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet. Mange steker fisken med hodet på, men smak og behag!
  2. Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
  3. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paner fisken godt med hvetemelblandingen.
  4. Fyll fisken med sitronskiver, dill og persille.
  5. Grill den i en tett grillform med litt olje i bunnen, under lokk.
  6. Grill den ca. 4 minutter, tilsett litt godt smør i grillformen og snu fisken.
  7. Stek den ytterligere 4 minutter på den andre siden, eller til den er gjennomstekt.
  8. Har du ikke grill kan du steke dem i en stekepanne.

Potetsalat:
  • 900 g nypoteter 
  • 4 ss oliven 
  • 1 stk rødløk i tynne skiver 
  • 1 ss kapers
Dressing:
  • 6 ss olje 
  • 2 ss sitronsaft 
  • 1 ss sennep 
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte:
  1. Kok potetene til de er møre. 
  2. Avkjøles noe.
  3. Skjær potene i biter hvis de er store.
  4. Bland potetene sammen med rødløk, oliven og kapers.
  5. Bland sammen dressingen og drypp den over rett før servering.
Agurksalat:
  • 1 stk agurk
  • 2 dl vann
  • 5 ss eddik, klar 7%
  • 1 ss sukker
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær agurkskiver med en ostehøvel.
  2. Rør sammen vann, eddik og sukker.
  3. Hell laken over agurkskivene.
  4. Dryss over litt pepper.
  5. La salaten stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering, gjerne lenger.
Klare til grilling


Griller ørret !

Ferdig grillet fjellørret

Lun potetsalat 

Agurksalat 
Ingredienser til potetsalat
Vasket og renset ørret 

Fjellørret fisket av Cato !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF