Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 28. november 2015

Chicken Tandoori !


Tandoor er en leirovn, som fylles med trekull.
I den steker de brød, kjøtt, fisk og kylling. 
Kjøtt/fisk blir ofte tredd på spyd for at de skal være enklere å steke.
Tandoori mat er således egentlig mat, som er stekt i leirovn, den er mest brukt i India.

Tandoori er også navnet på en indisk saus med meieriprodukter og masse indiske krydder.
Retten blir servert med ris og Nan-Brød - KJEMPEGODT !!

I glasset: Basso Valpolicella Ripasso 2013



Kylling:
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt korianderfrø
  • 1 ss frisk koriander
  • 3 ts tandoori masala
  • 3 ss olje
  • 1 kg kyllingfilet

Sånn gjør du:
  1. Riv ingefær og hvitløk på rivjern.
  2. Mal korianderfrø. 
  3. Skjær kyllingfiletene i to-tre deler.
  4. Bland alle ingrediensene, legg filetene i marinaden og bland alt godt sammen. Mariner kyllingen i minst 4 timer, de kan gjerne ligge i marinaden ett helt døgn.
  5. Stekes i 15 minutter midt i stekeovnen på 225 °C
Saus:
  • 6 ss olje
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt muskat
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk revet ingefær
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 ts chilipulver 
  • 2 ss rømme
  • 2 dl fløte
  • 25 stk cashewnøtter
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Varm oljen i en kjele eller panne med høye kanter.
  2. Tilsett tomatpure, malt spisskummen og muskat. 
  3. Tilsett tomater, hvitløk, krydder og ingefær. 
  4. La sausen koke i 5 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
  5. Bland alt godt sammen og la sausen småkoke i 10 minutter.
  6. Tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. 
  7. La de trekke i sausen i 10 minutter.
  8. Dryss over frisk koriander ved servering.
Server retten med kokt ris og nan-brød !

Basso Valpolicella Ripasso 2013


Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella

  • Årgang:  2013
  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av røde bær, tørket frukt og urter, hint av vanilje.
  • Smak: Preg av sødmefull frukt, svakt bitter ettersmak.
  • Råstoff: Corvina 70%, Rondinella 30%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjon etter ripassometoden, som innebærer bl.a. at
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 6,50 g/l Syre: 5,50 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • Stekt kylling og malte nøtter skal blandes inn i sausen

    Marinering av kylling

    Ingredienser
    Spis & Nyt !!!

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar