Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 7. november 2015

Julesylte fra Løiten !

OBS: Innlegget inneholder produktplassering

Løiten AS er en videreføring av Løiten Brænderi AS, som ble etablert i 1855 !
Fra 1936 hadde Løiten Brænderi også en omfattende produksjon av kvalitetsprodukter innen saft, syltetøy, cider og geléer under varemerket Løiten. Denne virksomheten føres i dag videre av dette selskap, Løiten AS.

I år lanserer de julesylte, selges i skiver eller halve.
Julesylta er håndlaget og med vilje skjært i tykkere skiver, enn hva som er vanlig for
sylte i skiver. Dette for å få frem smaken !

Juleproduktene blir produsert hos Grilstad i Brumunddal, men med basis i Løitens filosofi hvor smak, kvalitet og konsistens skal gi en saftig opplevelse for smaksløkene.
Løiten har (i 2015) en avtale med COOP om salg og distribusjon av både Halv Sylte, Skivet Sylte, Medisterkaker og Julepølse, disse selges over hele landet via Coop sine MEGA butikker.
Andre produkter fra Løiten AS kan kjøpes via firmaets nettside, som du finner her , samt i en del utvalgte butikker.

Vil du ha en ny smaksrik facebook-venn, som fyller opp 'veggen' med god mat og drikke -
så kan du gjerne sende dem en venneforespørsel her, eller like siden deres her.


Sylte
For mange er sylte et tradisjonelt julepålegg både på brødskive og i lefse.
Sylte lages fra kokt svinekjøtt, som skjæres i biter og legges i lag med krydder og gelatinpulver imellom. Stabelen legges i press og varmes opp for at gelatinet skal løse seg opp. 
Svinekjøttet som blir brukt er ofte grisehodet, men de senere år har mange gått over til "ribbesylte",
sylte laget på kokt ribbe.
Krydder som brukes kan for eksempel være salt, pepper, nellik, allehånde, muskat og ingefær.


Julesylte fra Løiten AS

Sylta er håndlaget og med vilje skjært i tykkere skiver, enn hva som er vanlig for sylte i skiver. Dette for å få frem smaken !
Utfordringen var at Løiten ikke ville ha masse ubrukelig gele, som man ofte føler at tilsvarende produkter flyter rundt i, løsningen ble et enkelt "eddik-bad" mot slutten av prosessen.

Jeg synes den er god på smak og fin konsistens uten altfor mye synlig fett, god kryddersmak, ganske mildt krydret. Som skrevet tidligere var den i skiver, skåret i tykke skiver, jeg trodde først det var to skiver som hang sammen jeg, men neida - 'ælt er digert' på Løiten, til og med sylteskivene.
Det var faktisk en veldig god sylte, som trygt kan anbefales.

Sylte på tradisjonelt vis med lefse, smør, sylte og sennep er alltid godt.

Noe som kanskje er enda bedre er sylte på rugbrød med godt smør og hjemmelaget syltet rødløk.
Syltet rødløk finner du oppskrift på her.

Syltetapas: lefse, smør, sennep, ruccola, sylte og syltet rødløk.
Rulles sammen og skjæres i biter, som man kan feste med tannpirker.

Annet tilbehør som passer godt til sylte er rødbeter, sylteagurk, ruccola og noen bruker også majones.

Prøv deg frem og test ut hva du synes passer godt sammen med sylte, send meg gjerne tips
-eller skriv i kommentarfeltet !

PS: Den fine syltepressen min er det min manns avdøde bestefar, Marius Wilson, som har laget.
Syltetapas !

Sylte & Lefse med grov sennep ! Løiten akevittgele passe godt til julemat, lam og viltkjøtt !

Rugbrød med smør, sylte og syltet rødløk !
HØGG og ET, som vi sier på Hedmarken ! Måtte til den 'gærne sia ta Mjøsa' etter lefse da men.....

Juleprodukter fra Løiten AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar