Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 28. januar 2017

60'tallets sjokoladekake med romessens og lys sjokoladekrem ♫


Husker godt sjokoladekaken med lys krem, som mor og bestemor lagde 💕
Mat og kaker er en viktig del av livet, ja man overlever jo ikke uten !
Lukter og smaker kan bringe frem gamle minner, både positive og negative.
Denne gode kaken får meg til å tenke på fine barndomsminner 💓
Det fantes ikke så mye fint bakeutstyr før i tiden, men man kom langt med en gaffel !
Den kan med fordel lages dagen før servering, så den får satt seg !


Kakebunn:
  • 100 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 egg
  • 3 ss bakekakao
  • 300 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl melk
  • Skall av en sitron
  • 3-4 dråper romessens
Sånn gjør du:
  1. Rør smør og sukker hvitt. 
  2. Ha i eggene, ett om gangen.
  3. Bland det tørre og rør inn i deigen vekselvis med melken, sitronskall og romessens.
  4. Hell røren i en, smurt, rund kakeform, 25Ø med bakepapir i bunnen.
  5. Stekes ved 180 grader i 45 minutter.
  6. Avkjøles før den deles i 2 deler.

Sjokoladekrem:
  • 300 g  melis
  • 150 g  smør
  • 3 eggeplommer
  • 120 g kokesjokolade
  • 6 ss sterk kaffe
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt sitronsaft

Sånn gjør du:
  1. Rør sammen melis, smør og eggeplommer.
  2. Smelt sjokoladen i kaffen (jeg satt den 15 sekunder i mikrobølgeovnen) tilsett sjokoladen i smørkremen sammen med vaniljesukker og sitronsaft. (Er du veldig glad i rom, så kan du spandere på ett par dråper i kremen også)
Montering:
  1. Del kakebunnen i 2 deler.
  2. Legg på halvparten av sjokoladekremen.
  3. Legg på den andre halvdelen av kaken og smør utover resten av kremen.
  4. Lag mønster med en gaffel.
  5. Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over -så den får 'satt' seg.
Visper sukker og smør hvitt ♫
Kakerøren er klar ♫
Ferdig stekt ♫
Skal dele kaken i to og smøre på krem ♫ 
Klar til servering ♫
Kaffen er klar ♫

Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar