17 desember 2013

Koteletter med soppsaus og ovnstekte Amadine poteter & smakstomater ✿ ✿


Kremet soppsaus er perfekt tilbehør til koteletter !

Ingredienser:
  • Koteletter, 1-2 stk pr. person
  • Amadine poteter (eller andre gode), 2-3 stk pr. person
  • Tomater
  • Sjampinjong
  • Creme fraiche
  • Kjøttbuljong
  • Timian, fersk eller tørket
  • Smør
  • Olje
  • Maldonsalt
  • Soyasaus
  1. Ta kotelettene ut av kjøleskapet.
  2. Skjær opp soppen, til soppsausen.
  3. Tilbred og sett poteter og tomater i stekeovn.
  4. Stek kotelettene.
  5. Lag soppsausen.

Ovnsbakte poteter:
  • Amadine poteter
  • Olje
  • Timian
  • Maldonsalt
Vask og del potetene. Skjær de opp i båter.
Hell over litt olje, timian og salt.
Bland sammen og stek i stekeovn på 225gr. i ca. 20 min.
Stekte tomater:
Skjær ett lite kryss i bunnen av tomatene så de står støtt.
Sett tomatene i ett ildfast fat.
Dynk med litt olje og strø over Maldon salt.
Stek de sammen med potetene.

Soppsaus:
Til 4 personer:
  • 200 g sjampinjong
  • 2 ss smør, til steking
  • 2 dl vann
  • ½ beger Fond"Du Chef" Kjøttfond
  • 2 ss fersk timian eller 2 ts tørket
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ ts salt
  • 1 ts soyasaus

Skjær sjampinjongen i skiver.
Varm litt smør i en stekepanne og stek soppen på ganske svak varme.
Spe med vann og kjøttfond.
La det koke i 5 minutter.
Bland inn timian, salt, soyasaus og creme fraiche.
La det få ett lite oppkok.

Koteletter:
Stek kotelettene pent brune, ca. 3 minutter, på hver side på sterk varme.
Krydre med salt og pepper.
Legg lokk på pannen og la kotelettene ettersteke med platen avslått.
Skal du steke mange, kan du ettersteke dem i ovn på 150-180 grader i ca. 30 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF