15 desember 2018

STEINGOD PIZZA 🍕 Pizza stekt på pizzastein !!


I dag har jeg testet ut den nye pizzasteinen min ! Fått den i gave fra 'svigers' 💕
Pizzasteinen er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Den skal varmes opp, på høy varme i stekeovn før man legger på pizzabunnen.
Les om behandling av pizzastein nederst i innlegget.


Bruk 'Italiensk pizzamel', ikke vanlig hvetemel for å få best resultat.
Pizzamel er merket 'Tipo 0' eller 'Tipo 00' 
Dette er ekstra fint malt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn vanlig hvetemel. Det er i kjernen av kornet man finner mest stivelse og glutenprotein. Jo mer gluten det er i melet, desto mer elastisk og smidigere blir deigen, og dermed enklere å forme.

Resultatet blir supergod pizza 🍕
Jeg lagde en pizza, men du kan dele deigen i to og lage to tynne ekte italienske pizzaer, 
da blir de supersprø !!!


Pizzabunn:
  • ca. 5 dl Tipo pizzamel
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen. 
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
Pizzasaus:
  • 400 g hermetisk tomat
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts tørr basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
  2. La den småkoke i ca. 20 minutter. Pass på så du ikke koker den helt tørr.
  3. Smakt til med salt og pepper.
  4. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens. 
Topping:
  • Parmaskinke
  • Små tomater
  • Revet ost
  • Pesto
  • Ruccola
  • Basilikum
Slik gjør du:
  1. Legg pizzasteinen i stekeovn og sett ovnen på 300°C, med over og undervarme. La den varmes opp i ca. 45 minutter.
  2. Kjevle ut pizzabunnen på ett bakepapir, da det kan være vanskelig å få pizzabunnen over på den varme steinen.
  3. Ta ut pizzasteinen og legg den på noe som tåler høy varme. Det fulgte stativ med pizzasteinen, men jeg la den rett på grillristen og tok hele risten ut av ovnen.
  4. Legg pizzabunnen med bakepapiret på den glovarme pizzasteinen.
  5. Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen. 
  6. Legg på ost, parmaskinke, tomater og pesto.
  7. Stek pizzaen på 300°C i 3 minutter. Dra forsiktig ut bakepapiret. Vel, der inne var det varmt.... tok den ut av ovnen -og fjernet bakepapiret.
  8. Stek den videre i ca. 7 minutter.
  9. Legg på ruccola og hakket basilikum ved servering.
  10. Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjøl den der, så den ikke sprekker !!
Pizzabunn 🍕
Pizzasaus 🍕
Pizzasaus 🍕
Legg pizzasteinen inn i en kald ovn og sett ovnen på 300°C 🍕
Hvis du legger bakepapiret på en silikonmatte så sklir den ikke 🍕
Gjør alle ingrediensene klare 🍕 Må innrømme at jeg brukte ferdiglaget pesto !!
Klar til steking 🍕

Når den har stekt i 3 minutter kan du fjerne bakepapiret 🍕
Ferdig stekt 🍕
Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjøl den der, så den ikke sprekker !!
Klar til servering 🍕
Behandling av pizzastein :
  • Sett pizzasteinen i en kald ovn -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
  • Skjær ALDRI pizzaen direkte på pizzasteinen.
  • Avkjøl den inne i stekeovn før du rengjør den.
  • Bruk kun varmt vann og oppvaskbørste, ikke såpe.
  • Ikke vask den i oppvaskmaskin !
  • Steinen bør tørke helt før den brukes igjen.
  • Steinen vil bli mørkere etter hvert som den brukes, men det går ikke utover egenskapene. 
Spis & Nyt 🍕

6 kommentarer:

  1. Tusen takk for detaljert og fin oppskrift på hvordan bruke pizzastein. Har bestilt en og gleder meg til å prøve. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig :) Gled deg til pizza !

      Slett
    2. Hva med pizzamel fra MØLLERENS? NORSK PRODUSERT OG GODE EGENSKAPER!

      Slett
    3. Jeg, brukte pizzamel fra Møllerens. Det ser du på det øverste bildet, under oppskriften :)

      Slett
  2. Til hvor mange personer er oppskriften?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer jo an på om man er storspiser eller ei. Mer enn nok til 2 personer, men kan kanskje blitt litt lite til 3 voksne.

      Slett

Print Friendly and PDF