Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 9. mai 2015

Daim iskake ღღღ


Frem fra glemselen ⊱╮
Denne kaken lagde jeg ofte på 90-tallet, var en utrolig populær kake, som en av mine nevøer 'bestilte'
til konfirmasjonen, men husker ikke hvem av "Romedals mafiaen" det var.
God er den i hvert fall -og den kan lages i god tid, for den skal oppbevares i fryseren frem til servering.

Mandelbunn:
  • 4 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 100 g mandler
Sånn gjør du:

  1. Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs.
  2. Mal mandlene og bland dem forsiktig inn.
  3. Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
  4. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min.
  5. Avkjøl kakebunnen i formen.
  6. Fjern bakepapiret, vask formen og legg kakebunnen tilbake i formen.


Daim-is:
  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 pk doble Daim sjokolader
Sånn gjør du:

  1. Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
  2. Pisk kremfløten til krem og rør den godt inn, bruk visp.
  3. Hakk Daim-sjokoladen og vend inn i isblandingen (hold av litt til pynt).
  4. Hell isen over kakebunnen.
  5. Jevn til overflaten og dryss over resten av sjokoladen.
  6. Sett kaken i fryseren.
  7. Ta kaken ut av fryseren ca. 30 min før servering.


Lager mandelbunn

Lager is


Skal dekkes med plast og aluminumsfolie og settes i fryseren
Klar til servering


Spis & Nyt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar