Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 1. mai 2015

Torsk 'en papilotte' med snadder ♫♪


Torsk er lett gjenkjennelig med sin lange kropp, stort hode og skjegg !
En super matfisk, hvitt deilig kjøtt med en mild, god smak.
Torsken kan stekes, kokes, grilles og som jeg har gjort i dag, bakt i bakepapir i stekeovn.

Nydelig fiskepakke :
'En papilotte' -  fransk for "i pergament", er en metode for matlaging hvor maten
er lagt inn i en foldet pose eller pakke og deretter bakt i ovn.


Til 4 store gode porsjoner:
  • 4 stk torskefilet a 200 g
  • 16 scampi
  • 1 fennikel i skiver
  • 1 purre i skiver
  • Smør
  • 12 cherrytomater
  • Hvitvin
  • Basilikum
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Stek purre og fennikel i en stekepanne, med litt godt smør i ca. 5 minutter.
  2. Skjær cherrytomater i to.
  3. Skrell og rens scampi, hvis du bruker rå scampi. Fjern skallet på halen, hvis du bruker ferdig kokte.
  4. Ta fire ark med bakepapir. Jeg fant ut at det var lurt og legge bakepapiret på suppetallerkener.
  5. Legg 1/4 av grønnsakene på hvert bakepapir.
  6. Legg på torskefilet og scampi.
  7. Dryss på salt, pepper og basilikum.
  8. Brett opp kantene på bakepapiret, det problemet slipper du hvis du legger en suppetallerken under og tilsett en skvett hvitvin i hver pakke.
  9. Lukk pakken godt sammen, knyt dem igjen med bomullstråd og legg dem på en stekeplate.
  10. Stek pakkene i ovnen ved 200ºC i 15 minutter. Hvis du bruker varmluft steker du dem på 180ºC.
  11. Åpne en pakke forsiktig og se etter om fisken er ferdig stekt, stek den lenger hvis nødvendig, men pass på at den ikke blir overstekt.
  12. Server papilotte'n med ovnsbakte poteter eller det du måtte ønske.

Steker fennikel og purre !

Straks klare til steking !

Papilotte klare til steking

Ferdig stekt ! Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin:
Les Champs d'Or Chardonnay 2014

Fra årgang 2013:

  • Farge: Middels dyp strågul.
  • Lukt: Fruktig aroma preget av pære, blomst og sitrus, hint av urter.
  • Smak: Ung, frisk og umiddelbar, preg av sitrus, pære og urter.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Grønnsaker  
  • Land/distrikt: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Oc
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med temperaturkontroll, ikke fatlagret før tapping.
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 2,10 g/l Syre: 5,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: WineHouse AS



  • Ingredienser til Torsk 'en papilotte' med snadder ♫♪
    Dagens enkle dessert består av Mager Vanilje Kesam med jordbær-ratatouille,
    som du finner oppskrift på her.


    Enkelt og godt ♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar