Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 30. oktober 2015

Ovnsrett med kylling & chorizo !



Ganske sunn og veldig god rett, full av spennende smaker.
Litt HOT er den på grunn av chorizo pølsene og sambal olkek, en tykk chilisaus.
Spis & Nyt ♫

Til 6 porsjoner trenger du :
  • 8 stk kyllingfilet
  • Stekeolje
  • Smør
  • 300 g chorizo pølser
  • 2 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 x 290 g boks kikerter, avsilt og skyllet
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 rød paprika, skjært i strimler
  • 1 gul paprika, skjært i strimler
  • 200 g oliven
  • 2 ts sambal olek
  • 2 dl vann + ett beger kyllingfond/en hønsebuljongterning
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:

1) Brun kyllingfilet raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side.
Skjær dem i to deler.

2) Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.

3) Hakk løk og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.

4) Tilsett kikerter, tomater, paprika, oliven, en kvist hakket timian, kyllingkraft og sambal olek.
Smak til med salt og pepper.

5) Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form. Legg kyllingfilet og chorizo på toppen.

6) Sett på lokk eller dekk til med stekefolie og stek på 200 grader i 20 minutter.

7) Dryss over litt frisk timian ved servering og server ovnsretten med godt brød.


Klar til steking
 
Tilberedning av ovnsrett med kylling & chorizo


Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar