Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

onsdag 7. oktober 2015

Rekesmørbrød med fennikelsalat ღ


En liten vri på det tradisjonelle rekesmørbrødet og det smaker helt nydelig !
Gode reker servert på fersk loff, med fennikelsalat og crème fraîche dressing

Til 4 smørbrød trenger du:
  • 4 skiver loff *
  • Godt smør
  • 800 g reker med skall
  • 1 fennikel
  • 2 ss frisk dill
  • 1 sitron
  • 2 ts olivenolje
  • 1 håndfull ruccola
  • Dressing *
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Rør sammen dressingen og sett den i kjøleskapet.
  3. Skjær fennikel i tynne skiver.
  4. Kok vann i en kjele og tilsett fennikel i skiver, kok i 3 minutter.
  5. La dem renne godt av og avkjøles.
  6. Bland fennikel sammen med hakket dill, sitronskall og sitronsaft av ½ sitron, samt 2 ts olivenolje.
  7. Smør godt smør på loffskiver.
  8. Legg på fennikelsalat.
  9. Topp med reker og ruccola, legg på en skje dressing og server med en sitronbåt.
Dressing:
  • 4 ss crème fraîche lett / bruk laktosefri rømme hvis du går på lavFODMAP dietten
  • 4 ss majones
  • 1-2 ts sitronsaft
  • Salt 
  • Hvit pepper

Rør sammen crème fraîche lett og majones.
Smak til med sitron, salt og pepper.

* Bruk lavFODMAP vennlig brød, hvis du går på den dietten. Det finnes noen typer fint, glutenfritt brød som egner seg til disse smørbrødene.
Klar til servering

Legger på fennikelsalat og reker

Lager fennnikelsalat ! Bruk gjerne saks og klipp dillen.

Blander sammen dressingen

Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar