Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 10. desember 2016

BIFF & BEARNAISE ♫


Mør, saftig BIFF - servert med hjemmelaget béarnaisesaus og ovnsstekte hjemmelaget pommes frites ♫ 
Mat blir ikke stort bedre enn det !!

Spander gjerne på en god flaske rødvin - min favoritt er vin fra Amarone familien ♫
Amarone er vin, som er laget på tørkede rødvinsdruer fra Veneto-distriktet i Italia. Tørkingen gjør at vinene blir ekstremt konsentrerte, mektige og alkoholrike. En Amarone skal være laget av 40-80 prosent corvina-druer, 5-30 prosent rondinella og 15 prosent andre godkjente druer.

Dagens vin: Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2010


Du trenger:
  • Ytrefilet av storfe, eller annen mør biff
  • Smør
  • Solsikkeolje
  • Pepper
  • Salt
  • Bearnaise *
  • Pommes frites *
  • Små tomater
  • Asparges

Biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden. (Skal du steke biff til mange, så følg denne oppskriften her )
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Ovnsstekte Pommes frites:
  • Poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Raps - eller solsikkeolje
Sånn gjør du:
  1. Skjær potet i ca. 1 centimeter tykke strimler, eller bruk en mandolin/grønnsakskutter.
  2. Legg dem i kaldt vann i 30 minutter, kan gjerne ligge der lenger -hvis du vil forberede dem i god tid.
  3. Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  4. Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over masse smaksnøytral olje.
  5. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.

Bearnaisesaus:
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl hvitvin
  • 150 g smør
  • 3 eggeplommer
  • 3 ss vann
  • 2 ts tørket estragon
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:
  1. Del smøret i terninger og la det få romtemperatur.
  2. Stek sjalottløken i sukkeret og en spiseskje smør i ca. 1 minutt i en tykkbunnet kjele.
  3. Ha i vin og eddik og la det koke inn til det er igjen ca. 3 spiseskjeer.
  4. Ta det av platen.
  5. Ha eggeplommene i en kjele, sammen med tre spiseskjeer vann, vips kraftig i ett minutt.
  6. Ha i den innkokte vinen og pisk det godt inn. Nå setter du kjelen på kokeplaten, pass på at sausen ikke koker. Pisk hele tiden til volumet økes. Ta kjelen litt av og på kokeplaten hvis nødvendig.
  7. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske.
  8. Ha i smøret litt og litt omgangen og pisk det inn.
  9. Smak til med salt, pepper og estragon.
  10. Hold den varm, men la den ikke bli under 40 grader eller over 70 grader.
Stek tomater og asparges raskt i en stekepanne med godt smør, mens biffen hviler.
Legg på lokk og la det surre litt.
Krydre med salt og pepper.

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2010
Krydret smak med litt sødme, hint av fat, tørket kirsebær, rom, rosin, nøtter, vanilje og sjokolade. Serveres på ca 18 ° C. Perfekt til tunge måltider av rødt kjøtt eller modne harde oster.



Farge: Intens rubin.
Lukt: Varm moden duft av tørket frukt og sjokolade.
Smak: Kompleks, kraftig, toner av tørkede druer. Elegant med lang ettersmak.
Land/distrikt: Italia, Veneto, Amarone della Valpol
Årgang: 2010
Råstoff: Corvina 50%, Rondinella 30%, Corvinone 15%, Molinara 5%
Metode: Tradisjonell for Amarone, druene blir tørket i 5 md. før pressing. 36 md. fatlagring på 350 l slovenske fat
Innhold: Alkohol 15,00% Sukker: 6,80 g/l Syre: 5,10 g/l
Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Tommasi

Kutter poteter ♫
Klare til steking, med "litt" olje ♫
Lager bearnaisesaus ♫
Steker biff ♫
Steker tomater og asparges ♫ Det lønner seg å legge på ett lokk ♫

Klar til servering ♫
Spis & Nyt ♫♫

Ingredienser ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar