11 oktober 2015

Crock-Pot Biffgryte med grønnsaker !


Denne retten kan du forberede og sette på kok i Crock-pot-gryta før du drar på jobb, så er har du deilig middag, som er klar på 30 minutter når du kommer sliten og sulten hjem.

Skjær gjerne opp kjøtt og grønnsaker kvelden før og oppbevar dem adskilt i plast, i kjøleskapet til neste dag, da går det raskt og 'slenge' ingrediensene i gryta.

Retten blir ekstra god hvis du har tid til å brune kjøttet litt først !

Denne retten er også perfekt som søndagsmiddag ღღ

Den passer seg selv, mens du er ute på tur -eller gjør noe annet morsomt ♫♫
Resultatet er en smaksrik, fyldig gryte, med kjøtt som nesten smelter på tungen
!


Du trenger til 4-6 porsjoner:
  • 1 kg mørbrad av okse, skjært i litt store biter
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1-2 løk, i skiver eller båter
  • 2 stenger stangselleri, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss worcestershire saus
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i 3-4 deler
  • 6 poteter, skrelt og skåret i litt store biter
  • 1 neve frisk persille, hakket
  • 1 ts oregano
  • 5 dl kjøttkraft
  • 225 g frosne erter
  • 1 box mais
  • Friske urter til pynt
Sånn gjør du:
  1. Har du tid så kan du gjerne brune kjøttet, litt og litt om gangen i en stekepanne, før du legger det i Crock-Pot kjelen. Det gir litt bedre smak synes jeg, men det er ikke nødvendig.
  2. Legg kjøttet i kjelen og dryss over hvetemel, bland melet godt inn med kjøttet.
  3. Tilsett stangselleri, gulrøtter, løk, poteter, salt, pepper, hvitløk, persille, oregano, worcestershire saus og tomatpuré i Crock-pot kjelen. 
  4. Bland alt godt sammen. 
  5. Hell over kjøttkraft. Jeg brukte vann og to beger kjøttfond. Du kan også bruke vann og to knuste kjøttbuljong terninger -eller hjemmelaget kraft, hvis du har det.
  6. Kok på LOW i 8 timer eller på HIGH i 6 timer.  
  7. Tilsett frosne erter og mais. 
  8. Sett på lokket og la det koke videre i 30 minutter. 
  9. Dryss over litt friske urter ved servering, jeg brukte persille og koriander.
Når du koker i Crock-Pot så trenger du mindre væske enn når du koker maten i en kjele. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.


Ingredienser

Klar til koking

13 kommentarer:

  1. Det er ganske gøy når du søker opp croc pot gryte, og opp popper Edels oppskrift. Denne gryta skal vi lage i morgen på vår 4. bryllupsdag <3

    Mvh Kjersti

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper maten smakte :) -og gratulerer med bryllupsdagen !

      Slett
  2. Blir ikke grønnsakene vasne når de kokes medi 5-8 timer?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, merkelig nok ikke, de beholder spensten ! Men, det lønner seg å skjære grønnsakene i litt store biter. Nå er det veldig mange utgaver av slowcookere på markedet, så alle har nok neppe like gode kokeegenskaper.

      Slett
  3. Har laget denne gryta 2 ganger. Hver gang ble det rester til en middag til, jeg lager nemlig aldri for lite mat �� og oppvarmet er den minst like god som nylaget. Bare pass på å varm den på svak varme og rør minst mulig i gryta, ellers går kjøttet lett i oppløsning. Skal faktisk ha den nå på søndag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du liker den :) Kjekt med rester på travle dager ! God helg til deg :)

      Slett
  4. Kan man kutte ut potetene hvis man vil ha ris til isteden?

    SvarSlett
  5. Dette er nok den beste gryta jeg har laga noen gang 😋 Jeg brukte grytekjøtt av elg 👌

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du ble fornøyd ! Elgkjøtt smakte nok helt fortreffelig :-)

      Slett

Print Friendly and PDF