Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 15. januar 2016

ETON MESS ♫♪


Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert bestående av en blanding av jordbær, marengs og krem, som tradisjonelt serveres ved Eton College 's premieutdeling etter den årlige cricketkonkurransen.
Retten har vært kjent med dette navnet siden det 19' århundre.

Navnet Eton Mess ble tatt fra to deler;  det første ordet Eton ble åpenbart tatt fra Eton College, der desserten oppsto. Ordet 'mess' (rotete) refererer til utseendet på desserten.
Den ble opprinnelig laget med krem og bær, marengsen ble tilført i 1973 av forfatter og kokk Michael Smith.

Desserten finnes i mange utgaver, dette ble min Eton mess dessert:
Kjørte halvparten av jordbærene i blender og blandet jordbærpuré og grovknust marengs inn i kremen. Toppet desserten med jordbær i biter og pyntet med sitronmelisse.
Den ble akkurat passe søt ღღ

Til 4 porsjoner:
  • 400 g jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • ca. 20 stk pikekyss (marengs) *
  • Sitronmelisse
Slik gjør du det:
  1. Rens jordbærene.
  2. Kjør halvparten i en blender. Skjær resten i biter.
  3. Pisk fløten med sukkeret til krem. Vend inn jordbærpuré
  4. Knus marengsen grovt og vend den inn.
  5. Fordel i skåler eller glass.
  6. Legg resten av jordbærene på toppen og pynt med sitronmelisse.
Marengs:
Jeg jukset og kjøpte en pose med 'pikekyss', men lag gjerne marengsen selv.
Pisk 3 eggehviter sammen med 300 g sukker, bland inn sukkeret litt og litt om gangen og pisk til
en jevn, glatt masse.
Lag små 'kaker' på en stekeplate og stek dem på 100 grader i en time.

Tips:
Desserten kan monteres sammen 1/2-1 time før den skal serveres.
Marengsen blir myk og mister den sprø konsistensen når den blir bløt, så monter den gjerne sammen rett før den skal serveres, da blir den best !!!
Vispet krem, jordbærpuré, kunst marengs og jordbær til topping ღ ღ

Renser jordbær ღ ღ

Spis & Nyt ღ ღ
 
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar