10 desember 2013

Innbakte pølser c",) Pølser for liten -og pølser for stor !!

Grillpølse med ost og pizzakrydder, wienerpølse med pizzakrydder, lammepølse med pizzakrydder
Bruk de pølsene du liker best ღღ
'Unger' vil vel gjerne ha milde pølser
-og voksne foretrekker, som regel noen som er litt mer krydret.
Jeg kan anbefale lammepølser med fetaost & oliven fra Annis Pølsemakeri !

Til 24 stk trenger du:
  • 600 g  hvetemel
  • 75 g smør
  • 1 pose pizzagjær
  • 4,5 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 egg (til pensling)
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm opp til 40 grader. Bruker du fersk gjær, skal væsken være fingervarm, 37 grader,
  2. Bland gjæren ut i melet, tilsett salt, sukker og melken. Elt deigen til den er glatt og smidig.
  3. Del deigen i tre deler. La dem hvile noen minutter.
  4. Kjevl hver deig ut til en sirkel og del dem i 8 trekanter. 
  5. Smør ketchup eller sennep, (du kan også bruke pizzasaus -eller hva du måtte ønske)  på hver trekant og legg en  pølse på den brede enden og rull deigen sammen til et horn. 
  6. La dem heve i ca 20 minutter.
  7. Pensle med sammenpisket egg og stek dem på 220 grader (varmluft 200 grader) i 10-15 minutter, steketiden varierer etter størrelsen på pølsene og tykkelsen på deigen.


Du kan også strø over litt oregano eller pizzakrydder og revet ost !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF