09 januar 2015

Ovnsbakt ørret med rosépepper & paprikasaus ♫♪


En nydelig frisk, fiskemiddag med smak av paprika, basilikum og rosépepper.

Rosépepper passer til det meste, både fisk og kjøtt, men den hører ikke til pepperfamilien.
Det er tørket frukt fra ett tropisk tre, de største produsentene holder til i Brasil og øya La Réunion i Det indiske hav.  Rosépepper har en blomsteraktig aroma med søtaktig fiolsmak og fyldig avrunding.

Denne oppskriften passer til 4 porsjoner.
Ørret:
  • 800 g ørretfilet 
  • 1 ts salt 
  • 0,5 ts pepper, hvit 
  • 1 ts rosépepper 
  • Smør
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Skjær ørret i serveringsstykker, og dryss over salt, hvit pepper og knust rosépepper.
  3. Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.
  4. Stek i stekeovnen i 10–15 minutter.
Paprikasaus:
  • 2 stk paprika, i forskjellige farger
  • 1 ss olivenolje 
  • 3 ss basilikum, frisk 
  • 1 ts rosépepper 
  • 4 dl fiskekraft (4 dl vann og 1 fiskebuljongterning)
  • 2 ts maizena
  • 1 dl matfløte 
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær paprika i terninger og surr møre i olivenolje.
  2. Tilsett finhakket basilikum, knust rosépepper og fiskekraft, og kok inn til ca. to tredjedeler.
  3. Rør ut maizena i matfløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.
Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF