LASAGNE med laks og en sprek tomatsaus ✿ Lakselasagne !


Fikk nesten vårfornemmelser i dag jeg, til tross for 13 kuldegrader !
Sol fra blå himmel, fargerike Primula i butikken.
Ikke akkurat danser, men lengter mot vår..... ♫♪


En fin måte og spise fisk på -alle liker lasagne🌿
Med chili og kajennepenner blir den ekstra smakfull, hot & spicy !

I glasset: en kald, god riesling !
Spis & Nyt -og drøm deg litt bort ♫♪

Oppskrift til 6 porsjoner:
Ostesaus:
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 6 dl lett melk
  • 100 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen.
  2. La sausen koke noen minutter.
  3. Rør deretter inn osten, og smak til med salt og pepper.
Tomatsaus:
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g hermetiske hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1/2 chili
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 2 ts kajennepepper
  • 500 g laks
  • 24 stk oliven
  • 2 ss bladpersille
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk, finhakk hvitløk og chili.
  2. Stek chili, hvitløk  og løk i smør til den er gyllen.
  3. Rør inn tomatpuré, la det surre 2 minutter så du får bort "råsmaken".
  4. Tilsett hvitvin og hakkede tomater, la det koke i 5 minutter.
  5. Smak til med salt og kajennepepper.
  6. Skjær laksen i terninger.
  7. Bland forsiktig inn laks, oliven og hakket bladpersille i tomatsausen.
Montering:
  • 9 stk lasagneplater
  • 200 g revet ost
Sånn gjør du:
  1. Legg tomatsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en smurt ildfast form. Det ble 3 lag av hver i min form. Lasagneplatene må du kanskje tilpasse litt, så den passer i formen din.
  2. Dryss over revet ost.
  3. Stek lasagnen i stekeovnen i 25 minutter på  200 °C.
  4. Serveres rykende varm, gjerne med litt ruccola påstrødd litt Maldon salt og cherrytomater !
Montering av lasagne, søler litt da men c",)

Klar til steking !
Spis & Nyt !!

Dönnhoff Riesling Trocken 2011


  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Aromatisk, preg av grønt eple og sitrus, innslag av urter.
  • Smak: Ung, slank og frisk, fint preg av mineraler i ettersmaken.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Lyst kjøtt  
  • Land/distrikt: Tyskland, Nahe, Øvrige
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Riesling 100%
  • Metode: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk. Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg.
  • Innhold: Alkohol 11,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: 8,00 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Ingredienser til dagens middag !
                                                     
    ⋱ ⋮ ⋰ ⋰
    .((¯`´¯) Lev - Spis - Nyt !!!
    `*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸¸.•*¨`*•..¸✿✿

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF