Egg cocotte eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker, betyr bakte egg.
Her har jeg laget en vegetar utgave, med kun løk, tomater og ost, krydret med chili - Hot & Godt !
Passer ypperlig som frokost "dagen derpå" ♫♫
Til 4 stk trenger du:
- 1 ss god olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakkes
- 1 sjalottløk, hakkes
- 1 ts chilipulver
- 1 box hakkede tomater
- 1 ts salt med liqurisk krydder eller havsalt
- 4 egg
- Revet ost
- Ristet godt brød
- Surr hvitløk og sjalottløk gylne i litt olje.
- Tilsett tomater, chili og salt. La det koke noen minutter. Smak til med mer chili, hvis du vil ha den litt sterkere.
- Fordel blandingen i porsjonsformer.
- Strø over revet ost og legg ett egg på toppen.
- Stekes ved 200 grader i 15 minutter.
- Serveres med ristet brød.
![]() |
Tomatsausen, ost og ett egg på toppen ♫♫ |
![]() |
Ingredienser ♫♫ |
![]() |
Spis & Nyt ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar