05 januar 2015

Ovnsbakt falukorv med tomatsaus ~♥~


Pølser er bestandig populært hos både store og små.
Bruk gjerne falukorv av kylling og kalkun, som er både godt og sunt !!

Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 1512 kcal - 378 kcal per porsjon
  • 1 falukorv av kylling og kalkun (450 g)
  • 100 g revet ost
  • 2 ss sennep
  • Basilikum

TOMATSAUS
  • 2 bokser tomater
  • 1 løk, finhakket
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts sambal oelek
  • 1 ts tørket provencekrydder
  • Salt, svart pepper og en klype sukker
  • 2 ss olivenolje
Lag tomatsausen:
Stek løk og hvitløk i olje, til den blir gylden.
Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen koke noen minutter.

Legg falukorven i en ildfast form, skjær den "nesten i skiver", ikke skjær helt igjennom.
Pensle pølsen godt med god sennep.
Hell tomatsausen rundt falukorven.
Dryss ett godt lag med revet ost over pølsen.
Stekes i ovnen i ca. 20 minutter på 225 grader.
Dryss over hakket frisk basilikum ved servering.

Serveres med potetmos, ris eller pasta !
Klar til steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF