}); Edels Mat & Vin: Kamskjell med blomkålpuré, chorizo & Melbu kaviar ✿ Google+

fredag 16. januar 2015

Kamskjell med blomkålpuré, chorizo & Melbu kaviar ✿

Dette innlegget inneholder produktplassering.

Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rogn av torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis.
Melbu kaviar leveres i to utgaver, orginal og mild med lavere saltinnhold.
Begge smaker veldig godt ! De har en fin orange farge, selv om de er produsert uten fargetilsetning.
Melbu kaviar kan du bruke til pålegg, på smørbrød med egg, i kaviarsaus og den er så god så jeg brukte den i denne forretten med nydelige kamskjell i dag !

Jeg valgte og bruke Melbu Kaviar Mild, den milde smaken passer godt til kamskjellene.
Oppskrift med kaviarsaus kommer snart, da vil jeg bruke Melbu Kaviar Orginal, som har en mye sterkere smak og derfor passer ypperlig som tilsetning i hvit saus.

Kamskjell med Melbu Kaviar Mild med mindre salt ! Du finner også Melbu Kaviar på Facebook.

Denne forretten er rask og tilberede og den smaker himmelsk !
Start med blomkålpuréen. Den kan du lage på forhånd og varmes opp rett før servering.

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 12 stk kamskjell
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • Olje
  • 2 ss meierismør
  • 100 g chorizopølse
  • Timian
  • Melbu Kaviar, Mild
BLOMKÅLPURÉ:
  • 1 stk blomkål
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Del blomkål i mindre buketter.
  2. Hell over fløte og tilsett hvitløk.
  3. Kok blomkålen mør.
  4. Hell av fløten (ta vare på den).
  5. Mos blomkålen med en stavmikser og spe med fløten til en glatt puré.
  6. Tilsett smør, salt og pepper.

Tilbehør:
  1. Skjær chorizo i små terninger og stek dem sprø i litt olje.
  2. Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm panne med litt olje.
  3. Tilsett to spiseskjeer meierismør.
  4. Skru litt ned på varmen.
  5. Stek i 2 minutter.
  6. Snu kamskjellene og trekkes rolig i 3 minutter på den andre siden.

Legg blomkålpuré på en tallerken, legg på kamskjell, chorizo og Melbu kaviar.
Pynt med litt frisk timian

Hvis du ikke har tilgang til Melbu kaviar, kan du erstatte den med lodderogn.
Blomkålpuré

Chorizo
Kamskjell

Ingredienser til Kamskjell med blomkålpuré, chorizo & Melbu kaviar ✿

Spis & Nyt !!

Gaven til den som har alt: Eksklusiv kaviarkoffert !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar