Valentines meny ♥


Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag
markeres 14. februar, som en feiring av kjærlighet og romantikk

Dagen er først og fremst viktig i engelskspråklige land hvor den har fått et kommersielt preg og markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Det er en god unnskyldning til å lage en god 3 retters middag til kjæresten eller en -venn.

Her en fremgangsmåte du kan følge:
  1. Begynn med ananasen, skjær den i skiver og legg dem i kjøleskapet.
  2. Forbered sausen til desserten, men vent med og tilsette whisky før du varmer den opp igjen rett før servering.
  3. Forbered ostesuffléen og aspargesene, så de er klare til steking.
  4. Forbered og stek potetene i stekeovn, ta de ut når de nesten er ferdig stekt og sett dem til side, sett ned varmen på ovnen til 180 grader.
  5. Lag rødvinsausen.
  6. Forbered fisken etter anvisning på oppskriften.
  7. Stek sopp og kok purre. Dekk til saus, sopp og purre og hold det varmt.
  8. 30 minutter før maten skal serveres setter du ostesufflé og asparges i ovnen. IKKE åpne døra, før de er ferdige.
  9. Ta isen ut av fryseren ca. 15 minutter før forretten er klar og sett den i kjøleskapet.
  10. Pass på så fisk og poteter er klare til å settes inn i stekeovnen.
  11. Ta ut og server ostesuffléen, før du setter deg til bords setter du potene i ovnen igjen, nederst og sett fisken øverst i ovn, så hovedretten blir ferdig mens dere nyter forretten. Sett gjerne på alarm, så ikke fisken blir overstekt.
  12. Server skrei med tilbehør.
  13. Når hovedretten er spist, så steker du ananas raskt i en varm panne, varmer opp sausen og tilsetter whisky. Pust ut -og server desserten.
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯)  Ha en romantisk aften - kos dere
 
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿¸.•*¨`*•..¸✿✿


Oppskriftene finner du link til under bildet.
Ostesufflé med bacon-surret asparges

En høy og luftig ostesufflé imponerer selv den mest kresne.
Men husk at gjestene må vente på denne retten, så vent med å steke den til gjestene har kommet.

Oppskrift på denne nydelige retten finner du her.

Ovnsbakt skreiloins med smørdampet sopp & purre og rødvinsaus

Passer ypperlig nå, som vi en midt i skreisesongen.
Purre er en undervurdert grønnsak, den blir ofte puttet i suppe og gryter, men den smaker helt nydelig smørdampet.



Oppskrift finner du : her.
Ananas med Whiskey ♫♪

Dette er en helt nydelig dessert, sausen smaker helt himmelsk !!
Lag gjerne sausen, mens du lager middagen, men vent med og tilsette whisky til rett før den skal serveres.


Oppskriften er her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF