Sjokoladekake med chili og melkesjokoladekrem ♡ღ


Kaken er inspirert av den vanlige firkløverkaken, som var veldig populær på 90-tallet.
Har byttet ut litt av det vanlige sukkeret med brun farin og lagt til litt chili. Det er ikke ofte jeg eksperimenterer med kaker, men den ble faktisk veldig smakfull og har en nydelig konsistens.

Luftig og saftig sjokoladekake med brunt sukker og ett sting av chili.
Pyntet med kandisert nellik ♡ღ

Sjokoladekake:
  • 5 egg

Kabaret med varmrøkt pepperlaks & reker i porsjonsformer ღ


Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet 🌿 
Jeg er -66 modell, men kabaret har fulgt meg opp gjennom årene -og de begynner det å bli mange av.

Perfekt rett på koldtbordet, til kveldskosen eller til lunch.

Kald hvitvin og kabaret på terrassen om sommeren -eller ett herlig måltid, når du begynner og bli lei den fete maten på vinteren ♫♪

Her har jeg laget kabaret i porsjonsformer ♫♪ 
Små herlige delikatesser

Disse kan også serveres som forrett !

Remulade ♫♪


Remulade er en smaksatt majones tilsatt grovhakket kapers, sylteagurk, sjalottløk og persille 🌿
Den har syrligere smak enn majones og passer veldig godt til kabaret og roastbiff.

Hjemmelaget remulade lager du raskt med en stavmikser.

Det er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, sitron og olje stå i romtemperatur ca. en time før du lager den.
Hvis ingrediensene ikke har samme temperatur, vil majonesen/remuladen bli til 'suppe'.

Oljen du bruker bør være smaksnøytral, anbefaler solsikke eller rapsolje.


Raskt og enkelt - Prøv da vel !!

Helstekt mørbrad av hjort ♫♪ Servert med sopp & babyspinat og plommesaus ♡ღ


Har fått tak i nydelig, ferskt, kortreist hjortekjøtt fra 👉 Løiten !

Kjøpte det på  👉 Midt i matfatet,
En Mat og landbruksfestival, som hvert år avholdes i Vikingskipet på Hamar.

Dette er ikke noe sponset innlegg, for hjorten måtte jeg betale dyrt for !!
Neida -eller joda, jeg måtte det, men den var ikke så dyr altså !


Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rett måte blir kjøttet mørt og saftig 🍂
Den selges selvfølgelig i forskjellige strykningsdeler, jeg kjøpte mørbrad.

Anbefalt kjernetemperatur for hjortekjøtt er 55°C - 60°C
Da er kjøttet lyst rosa og saftig, men husk at att kjøttet må hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i det. Dermed kan saften fordeles i kjøttet og muskelen blir avslappet. 
Hvis kjøttet skjæres i for tidlig, kan denne saften slippe ut. Når kjøttet hviler, fordeles saften jevnt. Denne prosessen gir mer jevnt stekt og saftigere kjøtt.

Spis & Nyt ♫♪

Salat med varmrøkt pepperlaks, egg, krutonger, syltet rødløk, oliven, kapers og sennep-vinaigrette !

Inneholder produktplassering !


I helgen var det Mat- og Landbruksfestival i Hamar ⇾ Midt i Matfatet 

150 utstillere - med mat og landbruksrelaterte produkter, Norges største spisskammer.

En av utstillerne var selvfølgelig Hamars - og Norges beste fiskebutikk 
⇾ Knutstad & Holen A/S

Knutstad & Holen A/S sin "fiskebåt" på Midt i matfatet !

De solgte blant annet sin fantastisk gode varmrøkte pepperlaks !
Den blir røket på gamle måten med bøkeflis. 

Jeg måtte bare kjøpe noen pakker - og fikk en ekstra pakke på kjøpet av den blide, kundevennlige Avdelingslederen Grethe, så jeg kunne skrive ett lite innlegg om den.

Jeg reklamerer gjerne for den - DEN ER SÅ GOD ! 
Den første pakken forsvant samme kveld, på godt brød og litt majones.

Prøv den varmrøkte pepperlaksen i en smakfull og god salat !
Godt & enkelt !

Hjortegrillpølser på sandwich med soppstuing og syltet rødløk ♪♪


Fikk tak i noen fantastiske, nydelige grillpølser av hjort, kortreiste fra ⇾ Løiten Hjorteoppdrett.
Kostet noen kroner, men de var verdt hvert øre !

Gode pølser fortjener noe annet en lompe, ketchup og sennep.

Prøv denne sammensetningen a'la Edel :
Gode viltpølser, kremet soppstuing og syrlig rødløk, servert på sprøtt ristet brød 🍂

Sirupsnipper ✿

Sponset innlegg !

TINE søker 100 bestemødre!
Vi ønsker din hjelp til å teste de tradisjonelle juleoppskriftene våre.
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre.

Som en av de heldige bestemødrene, har jeg fått tilsendt to oppskrifter fra Tine.
Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedr
e.

Den ene oppskriften var
SIRUPSNIPPER

Sirupsnipper hører til blant julebaksten. Disse rutene med taggete kanter og en skåldet mandel på midten er for mange et symbol på julen. De smaker fantastisk og har lang holdbarhet.



Du trenger:

Bestemors serinakaker ✿

OBS: Sponset innlegg !

TINE søker 100 bestemødre!
Vi ønsker din hjelp til å teste de tradisjonelle juleoppskriftene våre.
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre.

Som en av de heldige bestemødrene, har jeg fått tilsendt to oppskrifter fra Tine.
Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedre.

Den ene oppskriften var BESTEMORS SERINAKAKER
Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekken av tradisjonsrik julebakst. For mange blir det ikke jul før de lekre serinakakene er i hus


Du trenger:
  • 150 g TINE Meierismør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 1 egg

Ovnsbakte svinekoteletter med rotgrønnsaker !


Skikkelig god gammeldags søndagsmiddag !
Alt stekt i en form - enkelt og svinaktig godt ★ ☆

Dagens søndagsmiddag kan stå i stekeovn i alt fra 1 til 7 timer, det avgjør du selv.
Jo lengre steketid, desto mørere kjøtt.


Høstens farger på en tallerken 🍂🍂


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4-8 svinekoteletter

Kremet hot pastasalat med kjempereker !


Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi !
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.

I dag brukte jeg ferdig kokte scampi i en fantastisk, smakfull, kremet pastasalat !
Perfekt, nydelig kosemat  
Pastasalaten bør oppbevares i kjøleskap, med temperatur på 2-4 grader og spises i løpet av 2 dager.
Pastasalaten kan gjerne serveres med godt brød, ett dryss friske urter og en lime båt.


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 250 g ukokt pasta
Print Friendly and PDF