SLOWCOOKER Ukemeny !


Det er så herlig å komme hjem til ferdig middag !
Middagsrettene må forberedes på morgenen eller dagen før, men det er det verdt !

Du kan også lage ferdige retter, som du legger i fryseren !
Det er veldig kjekt å finne ferdigretter i din egen fryser istedet for å kjøpe dyr mat, med masse salt og e-stoffer på butikken. Se tips til hjemmelaget fryste ferdigretter 👉 her.

Jeg har to utgaver, den tradisjonelle 'slowcooker', som du kan lese om 👉 her.
-og den nye utgaven med funksjonen trykkoker, som du kan lese om 👉  her.

Skal jeg være ærlig, så er Crock-Pot Express en utrolig bra trykkoker og dampkoker, men på slowcook/langtidskoking er den tradisjonelle slowcookeren best !

Jeg synes Expressen har for høy varme på langtidskoking i forhold til CROCK-POT CSC027X.



Det finnes også billige utgaver, du kan få dem helt ned til kr. 300,-
Helt greie, vil jeg tro, men har hørt at noen synes kjelen blir varm under -og koker altfor fort.
Det er som regel en sammenheng med pris og kvalitet.

Hvis jeg skal gi en anbefaling så kjøp en stor en, selv om  dere ikke er mange i husholdningen. Da har du muligheten til å koke fårikålpinnekjøtt, bacalao og andre retter, som man behøver en stor kjele til.

En original  slowcooker har en max temperatur på ca. 98°C.
På den lave innstillingen/LOW er tiden det tar å oppnå 98°C 7-8 timer. 
På HIGH tar det 3-4 timer.

Her kommer tips til en enkel ukemeny.
Det er kokekjøtt, som er en av de beste ingrediensene å tilberede i en slowcooker, men kylling og fisk blir også veldig godt ! 
Fisk og noen av kyllingrettene trenger kortere koketid, så de kan tilberedes på dager når du har fri fra jobb eller kort arbeidsdag.

Håper du finner noe som frister 🍅
Link til oppskriftene ligger i navnet på retten !

Mandag

Herlig, smaksrik, sunn og god vegetargryte 🌽🌿🌾💛💚
Server gryten med godt brød eller som tilbehør til stekt kjøtt, kylling eller fisk.
Gryta er proppfull av antioksidanter, proteiner, fiber, vitaminer og sunne mineraler 💪


Tirsdag

Supermøre koteletter -og masse grønnsaker i en smaksrik tomatsaus 🍅
Enkel, god og ganske billig hverdags-middag som passer seg selv, mens du bruker dagen til noe nyttig !
Forbered gjerne retten dagen før servering -og sett den på kok når du står opp.

Server retten med hva du måtte ønske av poteter, ris, pasta eller godt brød 🌾
Du kan legge noen skrelte, ukokte poteter i store biter direkte i sausen før du setter den på kok, hvis du ønsker poteter til retten.



Onsdag

Smakfull, enkel, sunn og god fiskegryte 🐟🍅
Gryten er full av sunne grønnsaker så dette er ett veldig sunt måltid.

Squashen fungerer litt som pasta, men du kan gjerne servere retten med kokt ris hvis du ønsker det.


Torsdag

La kjøttet ligge i marinade i kjøleskapet over natten.
Sett maten på kok i Crock-pot-gryta før du drar på jobb eller legger ut på en lang tur i vår vakre natur, så har du smakfull, mør middag, som er klar på 30 minutter når du kommer hjem.

Jeg serverte pulled pork med ovnsbakte søtpoteter, rødløk, maiskolber, den sykt gode sausen og drysset over litt frisk hakket basilikum.

Skikkelig snadder ♫♪



Fredag

Indisk smørkylling - er en av de mest populære indiske rettene.

Legger de fleste ingrediensene i kjelen dagen før, så kyllingen blir godt marinert i yoghurt og krydder før jeg tilsetter tomater og smør dagen etter.
Lar den koke i 7 timer, da gjenstår det bare å tilsette fløte og koke ris når du kommer sulten hjem !

Herlig indisk smakfull mat - raskt og enkelt !
- eller raskt er det ikke, men forberedelsene går raskt og den passer seg selv ♪♫


Lørdag

Denne klassiske oppskriften fra det franske bondekjøkken egner seg godt i en Crock-Pot !
Kjøttet blir så mørt og sausen smaker helt nydelig

Server retten med potet -og fennikelstappe, som du finner oppskrift på 👉 her.

Spis & Nyt ♫♫


Søndag

Cioppino er en fiskegryte, som er sammensatt av fisk og skalldyr med rikt følge av hvitløk, tomater og hvitvin.
Dette er min utgave av den italiensk-amerikanske fiskegryten, opprinnelig blir den som regel laget med hele skalldyr.

Lukter helt herlig og smaker fantastisk !



((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿


2 kommentarer:

  1. Hei, jeg skal kjøpe meg en Croc-pot men synes det er så mange å velge i, tror ikke jeg starter med den med trykk, men hvilken str vil du anbefale? Ser noen går over 7 liter, de virker litt store.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Jeg ville kjøpt en stor, da har du muligheter til å lage pinnekjøtt, fårikål, ribbe o.s.v... i den.

      Slett

Print Friendly and PDF