Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

mandag 20. juli 2015

Blomkålgrateng med sommerskinke !


Nå er det deilig Norsk blomkål i butikkene, løp og kjøp !
Dagens middag er rester av søndagsmiddagen, bayonneskinke som i sommer går under navnet sommerskinke.
Jeg hadde også igjen kokte poteter, som jeg stekte i en stekepanne med litt smør og krydret med salt, pepper og paprikakrydder.

Enkel og god middag ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk løk
  • 6 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning eller kyllingfond
  • ca. 400 g skinke 
  • Frisk persille, til pynt
Saus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl kraft fra koking av blomkålen
  • 3 dl melk
  • 300 g ost, revet
  • Salt
  • Pepper 
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele.
  2. Rør inn mel og spe med melk, litt og litt omgangen under omrøring.
  3. Tilsett 2 dl kraft/blomkålvann.
  4. La sausen småkoke i 5 minutter.
  5. Trekk kjelen av varmen og rør inn 200 g ost.
  6. Smak sausen til med salt og pepper.
Fremgangsmåte: 
  1. Del blomkålhodet i buketter.
  2. Grovhakk løken.
  3. Kok blomkål og løk i vann tilsatt buljongterning/fond til det såvidt er mørt.
  4. Sil av og ta vare på 2 dl av kokevannet.
  5. Lag sausen.
  6. Skjær skinke i biter.
  7. Bland blomkål og løk med skinke og ha dette i en ildfast form.
  8. Hell sausen i formen.
  9. Dryss over resten av osten.
  10. Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter. 
  11. Dryss over litt persille ved servering.
Server retten med poteter eller godt brød.

Retten kan selvfølgelig også lages med andre kjøtt -eller pølserester.



Klar til steking

Under arbeid !

Hovedingrediensene, mangler litt smør da men....

2 kommentarer: