26 juli 2015

Svinefilet på grønnsakseng ♫


I dag ble den en smakfull kremet ovnsrett til middag.
Du kan forberede den i god tid og oppbevare den i kjøleskapet til den skal stekes.
En god symfoni av smaker med masse grønnsaker
Jeg serverte retten med kokt ris !
Smakte kjempegodt 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g svinefilet
  • 3-4 gulrøtter
  • 4 sjalottløk
  • 1 purre
  • 1 gul squash
  • 3 fedd hvitløk
  • Bladpersille
  • Oregano, frisk
  • Salt
  • Pepper
  • 3 dl fløte
  • 3 ss soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Skjær sjalottløken i båter. 
  2. Skjær squashen i centimetertykke skiver. 
  3. Skjær purre i ringer.
  4. Finhakk hvitløk.
  5. Skrell og skjær gulrøtter i skiver.
  6. Legg grønnsakene i en ildfast form.
  7. Krydre med litt salt og pepper.
  8. Dryss over hakket bladpersille og hakket oregano (ikke bruk altfor mye, oregano er veldig sterk på smak). 
  9. Renskjær svinefileten og skjær den i skiver. Salte og pepre dem på alle sidene. 
  10. Legg skiver med svinefilet oppå grønnsakene. 
  11. Hell over fløte og soyasaus.
  12. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 25 minutter. 
  13. Dryss over bladpersille ved servering.
  14. Server ovnsretten med poteter, ris eller pasta.

Spis & Nyt ♫
Casa Nostra Appassimento 2014



  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av tørket frukt, mørke bær, litt sevje og vanilje.
  • Smak: Bløt og sødmefull start, preg av tørket frukt, litt trå ettersmak.
  • Passer til: Lam og sau   Storfe   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Puglia, Øvrige
  • Årgang: 2014
  • Råstoff: Primitivo, Sangiovese, Nero di Troia
  • Metode: Vinifiert gjennom appassimento-metoden som bl.a. innebærer tørking av druene før pressing, deretter lang maserasjon og langsom gjæring.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 7,00 g/l Syre: 4,80 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Winepartners

  • 
    Klar til servering !

    Klar til steking

    Under arbeid !

    Ingredienser, mangler soyasausen for den hadde jeg egentlig ikke planlagt og bruke

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF