Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 5. juli 2015

Urtefylt fjellørret med dillstuede poteter og agurksalat ღღ


Nydelig fiskemiddag, som smaker norsk natur ღღ
Vet ikke helt hvordan 'norsk natur' smaker, men tror vi er veldig nære nå !!
Tar litt tid å tilberede retten og litt oppvask blir det, men vel verdt det !

Oppskrift til 3 porsjoner:
Fjellørret:
  • 3 stk fjellørret
  • Rapsolje
  • 100 g meierismør
  • 1 stk sitron, skallet
  • Persille
  • Dill
  • Gressløk
  • Salt
  • Pepper
  • Bomullstråd
Sånn gjør du :
  1. Rens og fileter fisken.
  2. Behold skinnet på filetene men plukk bort alle ben.
  3. Bland sammen smør, hakkede urter, sitronskall, salt og pepper,
  4. Fordel blandingen utover fiskefiletene og legg den andre fileten over.
  5. 'Surr' filetene sammen med bomullstråd.
  6. Stekes i en stekepanne med litt smør eller olje, ca 5 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomstekt. La den hvile noen minutter.
  7. Fjern hyssingen før servering.
Tror neppe Hellstrøm hadde blitt overbegeistret over fileteringen min men c",) O-bein i hvert fall !!!
Dillstuede poteter:
  • 8 poteter
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl matfløte
  • 1 ts sennep
  • Salt
  • Pepper
  • Frisk dill
Fremgangsmåte:
  1. Kok potene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og sett dem til side. Dette kan du gjøre i god tid før middagen skal serveres. Jeg kokte potetene før vi gikk på fjelltur i dag.
  2. Skrell potetene og skjær dem i biter.
  3. Smelt smør, i en kjele rør inn hvetemel og spe med matfløte under omrøring.
  4. Sausen skal ha en fyldig konsistens.
  5. La sausen trekke i 5 minutter
  6. Smak til med sennep, salt, pepper og dill.
  7. Vend forsiktig potene inn i sausen og la det trekke til potetene blir varme.
  8. Tilsett rikelig med hakket dill rett før servering.
Agurksalat:
  • 1 stk agurk
  • 2 dl vann
  • 5 ss eddik, klar 7%
  • 1 ss sukker
  • Pepper
Skjær agurkskiver med en ostehøvel.
Rør sammen vann, eddik og sukker.
Hell laken over agurkskivene.
Dryss over litt pepper.
La salaten stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering.



Spis & Nyt ♪♫

Urtefylte fjellørret klare til steking

Nymotens rivjern c",)

Hovedingrediensene
 
I dag gikk vi tur på Toftsætra, Sør Fron - Gudbrandsdalen ღღ
 
 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar