Ramsløkpøler i appelsinsaus med grønnsaker !


Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Bladene kan brukes i salater, som krydder i pølser, gryter og supper.
Den er også perfekt å lage nydelig pesto av.

Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk. 
Men, dessverre på Innlandet vokser den ikke.... 

Ramsløkpølser kan anbefales !
Jeg bruker pølser fra 👉 Annis Pølsemakeri. 
Noen av verdens beste pølser får du der !

Enkel, middag - klar til servering på 30 minutter - og den smaker kjempegodt !

Ramsløkpølser i appelsinsaus med grønnsaker 🌿
Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet. Her ble det litt ymse !

Server retten med ønsket tilbehør.
Fløtegratinerte poteter, kokt ris, pasta eller potetstappe passer godt til retten. 

Jeg serverer retten med 👉 tagliatelle fullkornspasta 🌿

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4-6 stk ramsløkpølser
  • 1 løk
  • Stekesmør
  • 150 g asparges
  • 2-4 gulrøtter
  • 1/2 sqash
  • 4 stk vårløk
  • Cherrytomater
  • 4 dl vann
  • 3 ts maizena
  • 1 beger kjøttfond eller knust buljongterning
  • 1 stk appelsin
  • 4-6 ss soyasaus
  • (2 ts Mrs Chengs soppsoya)
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Rens, grovhakk og stek løken gyllen i smør.
  2. Rør ut maizena i vannet.
  3. Hell vannet med maizena, kjøttfond, saft av en halv appelsin og soyasaus over løken.
  4. Del grønnsaker i passende biter. Grønnsaker, som trenger lengst koketid må deles i små biter og grønnsaker med kort koketid, kan deles i litt større biter. Tomatene kan være hele.
  5. Tilsett grønnsakene i sausen.
  6. Legg pølsene på toppen. 
  7. Ha på lokk og la det hele trekke ca. 15 minutter.
  8. Smak til med salt, pepper og mer soyasaus eller saft av appelsin.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF