Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 25. juli 2015

Grillet blåskjell med kokos & curry !


Jeg er så glad i blåskjell, dette er vel den sjette oppskriften med blåskjell på bloggen.
Dette ble faktisk en av de beste blåskjell oppskriftene jeg har komponert.
Litt hotte blåskjell med en touch av Asia, pakket inn i porsjonspakker og tilberedt på grillen.
Smaker helt fantastisk !!!- også så enkelt å tilberede, ikke vær redd for og prøve deg på blåskjell, en av de enkleste matrettene du kan lage !!

Spis & Nyt ♫
Til 2 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell
  • Aluminiumsfolie
  • 2 ss vårløk i tynne ringer
  • 1 rød chili
  • 1,5 dl kokosmelk, lett
  • 2 ts red curry paste
  • Sitron
  • 2 ss persille, frisk
  • 2 ss dill, frisk     
Sånn gjør du:
  1. Vask og rens blåskjell, kast skadet blåskjell.
  2. Hakk vårløk og chili.
  3. Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminumsfolie, legg den andre halvparten på ett annet dobbelt lag med folie, så du får en pakke per porsjon.
  4. Brett opp kantene, så det blir en kurv med høye kanter.
  5. Fordel hakket vårløk og chili i pakkene.
  6. Rør sammen kokosmelk og curry paste
  7. Skvis over litt sitronsaft, bruk saften av en halv sitron på 'begge'pakkene' og fordel kokosmelken over blåskjellene i hver pakke.
  8. Hakk litt frisk persille og dill og strø over.
  9. Lukk "kurven" igjen.
  10. Legg dem på en varm grill og la dem dampe under lokk i ca. 10 minutter. Pakkene kan også stekes i stekeovn på 225 grader i 10 minutter. Sjekk forsiktig om blåskjellene har åpnet seg før servering.
  11. Legg hele kurven på en tallerken, så man får med seg den gode sausen. Men vær OBS.. veldig varm damp, hvis den skal serveres til barn bør noen hjelpe dem med å åpne pakken.
  12. Server blåskjellene med godt brød og/eller pommes frites med havsalt.
  13. Spis blåskjell med liten gaffel, kakegaffel funker bra og bruk en skje til den gode sausen, som har dannet seg i bunn.
♪♫•*¨*•.¸¸ Bon Appetit ♪♫•*¨*•.¸¸

Lette og tørre hvitviner passer godt til blåskjell !!
-og den aller beste til blåskjell er denne franske med god aroma og mye friskhet :
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre
et Maine sur Lie 2012




  • Farge: Lys strågul.
  • Lukt: Aroma med svalt preg av sitrus, blomst og eple, hint av urter.
  • Smak: Frisk og sitruspreget, innslag av eple og grønne urter, hint av mineraler.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Apertiff  
  • Land/distrikt: Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%
  • Metode: Presset pneumatisk, trad. vinifikasjon, etter gjæring har vinen ligget
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 1,90 g/l Syre: 5,60 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Véronique Günther-Chéreau

  • Ferdig grillet blåskjell ♫

    Griller 'blåskjell-pakker' ♫

    Blåskjell klare for grillen ♫


    Blåskjell ♫

    Ingredienser !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar