07 juli 2015

Pannestekt laks med søtpotetsalat !


Nydelig, sunn og smakfull fiskemiddag, som passer ypperlig i sommervarmen ☀️ men, kan fint spises hele året .

God, rask hyttemiddag, du trenger kun en kjele og en stekepanne !
Passer perfekt etter en fin tur ute i vår flotte natur 🌿

Søtpoteten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika.
Navnet til tross, søtpoteten er ikke i slekt med poteten og smaken er en ganske annen.
Den er søtere enn vanlig potet og kan minne litt om gulrot.
Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin A, C og -E vitaminer, kostfiber og andre næringsstoffer.


Du trenger:
  • Laksefilet
  • Taco krydder
  • Salt
  • Rapsolje
  • Søtpotet
  • Mais
  • Koriander
  • Chili
  • Lime
  • Reddiker
  • Lettrømme
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær søtpotet i biter og kok dem i vann til de er møre.
  2. Hell av vannet.
  3. Tilsett mais, hakket koriander og chili.
  4. Krydre laksefiletene med tacokrydder og litt salt.
  5. Stek laksefiletene i en varm stekepanne, med litt raps -eller solsikkeolje 3 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter før servering.
  6. Serveres med reddiker og en lime båt.
  7. Server den gjerne med lettrømme eller Crème Fraîche Lett.
Hovedingrediensene

Spis & Nyt ♫♪

Dagens utflukt gikk gjennom skogen, litt opp og litt ned -over multemyrer, til skogen åpnet seg, ovenfor Hovdlisætra. En tur på 5 km, tur-retur.

Hinderløype gjennom skogen ✿✿

Vi er på rett vei !!

Utsikten mot Frya, Sør Fron, Gudbrandsdalen ✿


Multemyr ✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF