Hummer smaker salt og litt søtt og har en tydelig smak av sjø.
I Norge starter hummerfiskesesongen 1 oktober.
Fra svenskegrensa til og med vestland kan du fange hummer til og med 30. november.
I resten av landet varer sesongen frem til 31 desember.
Det er kun lov å fange hummer med teiner tilpasset hummerfiske.
Får du hummer med annen redskap skal den etter reglene settes ut igjen.
Hummerteinene skal ha minst to sirkelformede fluktåpninger, med åpning på 60 millimeter.
Hummer kan du koke selv, men landkrabben fra Innlandet må ty til ferdig kokt hummer.
Vin til hummer !
Grillet og gratinert hummer gir smak som minner om karamellisering og røyk, og servert med smør begynner dette å likne på aromaene vi finner i en fatlagret hvitvin av druen Chardonnay.
Du trenger:
Kryddersmør
Beregn 1/2 hummer per person til forrett og en hel hummer per person til hovedrett.
Serves hummeren naturell bør du velge en vin, som ikke overdøver råvaren.
En chardonnay fra Burgund kan anbefales til denne retten 🍸
Louis Jadot Bourgigne Couvent des Jacobins 2020
" En flott utgave av denne chardonnayen som tåler 5-6 år. Meget godt kjøp " Ref. Aperitif
Ung, frisk og fruktig med fint balanserende fatpreg, hint av mineraler i ettersmaken.
Server hummer med avokado, stekt sitron, brød & smør 🍋
Vinnen inneholder under 3 gram sukker per liter, så den er lavkarbo vennlig.
- Hummer
- Kryddersmør *
- Parmesan
- Avokado
- Sitron
Sånn gjør du:
Dekk hummeren med plastfolie og aluminiumsfolie og sett den i kjøleskapet.
- Lag først kryddersmøret.
- Del opp hummeren.
- Legg på ett tykt lag med kryddermør på hummeren og dryss over litt revet parmesan.
- Del sitron i to og stek den sammen med hummeren. Det gir en søtere smak på sitronen.
- Stekes på forvarmet ovn på 225 grader i ca. 5 minutter.
- Server med ønsket brød, avokado, majones og sitron.
Tips:
Du kan gjøre retten klar til steking i god tid før den skal serveres.Dekk hummeren med plastfolie og aluminiumsfolie og sett den i kjøleskapet.
La den stå i romtemperatur i 30 minutter før den gratineres i ovn.
- 200 g brelett eller meierismør
- 1 stk rød chili
- 1 stk sjalottløk
- 1 ts cajennepepper
- 1 ts paprika
- 1 ts pepper, grovmalt
- 1 ts salt
- Frisk koriander eller basilikum
- Hvis du bruke meierismør må smøret stå i romtemperatur i ca. 1 time, til det blir mykt.
- Finhakk chili og sjalottløk.
- Bland sammen smør, chili og sjalottløk.
- Smake til med krydder, tilsett en neve hakket koriander og bland alt godt sammen.
Oppdeling av hummer:
- Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Legg dem til side.
- Del hummeren langs ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover.
- Snu hummeren og del hodet på langs.
- Ta vekk paven, som ligger foran i hodet, tarmstrengen og gjellene. Eller fjern alt innholdet i hodet, hvis du er redd for at du ikke får fjernet alt 'det skumle'.
- Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
- Knekk klørne med en nøtteknekker og ta ut kjøttet, legg det i hodet på hummeren.
Kryddersmør |
Hummer klo |
Hummer |
Legg på revet parmesan |
Louis Jadot Bourgogne Convent des Jacobins 2020
- ALKOHOLPROSENT13%
- SYRE3,6 g/l
- SUKKER<3 g/l
- GLASS75 cl
- VaretypeHvitvin
- Varenummer4570801
- LuktSval aroma med fint preg av moden frukt, eple og sitrus, hint av urter, smør og fat.
- SmakØrlite utviklet og preget av modne frukter, sitrus, smør og fat, god lengde.
- FargeMiddels dyp strågul.
- ProdusentMaison Louis Jadot
- Årgang2020
- Land, distriktFrankrike, Burgund, Bourgogne
- MetodeDeler av vinen ble gjæret i temperaturkontrollerte ståltanker, resterende del ble gjæret tradisjonelt i franske eikefat over en periode på 6 md.
- InneholderSulfitt
- EmballasjetypeGlass
- KorktypeSkrukapsel
- UtvalgBasisutvalget
- Butikkategori1
- GrossistSignature Wines AS
- TransportørSkanlog AS
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar