Ovnbakte smashburgere i kremet saus !


Smashburgere er opprinnelig fra USA,
 
de skal egentlig være tynne, men i denne retten er det best med store burgere. 
De heter smashburgere, på grunn av stekemåten. Former dem som boller, legger dem på en varm grill eller stekepanne og smasher dem flate med en stekespade.

Kjapp, men smakfull middag !
  • Kjøtt og saus i samme form, er veldig praktisk når man vil ha minst mulig oppvask.
  • Forbered retten, sett den i stekeovn. rydd opp på kjøkkenet !
  • Kos deg med en god middag laget på 30 minutter.
Tiden kommer jo litt an på tilbehøret du serverer til.
Ovnsbakte poteter, ris eller pasta, kanskje noen ekstra grønnsaker eller salat.

Kjekt med kjapp middag etter en lang fjelltur 🍂


Kjøttet trenger ikke nødvendigvis være fra storfe
Nå er det mye kjøttdeig fra lam i butikkene, den er feit og god, akkurat som lamungene. 
Elgjakten har startet -og du kan få tak i kjøttdeig av elg. Kjøttdeig av elg er veldig magert, men passer godt sammen med den litt kraftige sausen.

Det beste kjøttdeigen får du hvis du kverner den selv, som jeg har gjort 👉 her !

Du kan selv avgjøre om du vil bruke fløte og fet ost eller om du foretrekker lettmelk og en lettutgave av kremosten. Hvis du ønsker lavkarbo utgave serveres retten med masse grønnsaker, som dyrkes over jorden.

Dagens fjellutgave er laget med kjøttdeig av storfe, lettmelk, philadelphia light og servert med ovstekte poteter, blomkål & brokkoli 🍂


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • Stekesmør
  • 1 rød paprika 
  • 3 vårløk 
  • 200 g sopp
  • 200 g kremost
  • 2½ dl lettmelk eller fløte
  • 1 ts paprika krydder
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 200°C
  2. Form kjøttdeig til 4 karbonader. Ikke rør kjøttdeigen sammen, men del den i fire like deler og lag kjøttboller. Klem dem ned etter du har lagt dem i stekepannen.
  3. Krydre karbonadene godt med salt og pepper.
  4. Brun dem raskt i en varm stekepanne med smør eller olje på begge sider. Trenger ikke gjennomstekes.
  5. Legg dem over i en ildfast form.
  6. Del vårløk i tynne ringer, paprika i terninger og sopp i skiver.
  7. Stek soppen før du tilsetter paprika og vårløk, da det surre litt.
  8. Tilsett melk og kremost og la sausen småkoke under omrøring ett par minutter.
  9. Smak til med salt, pepper og paprika krydder.
  10. Hell sausen over karbonadene.
  11. Stekes i stekeovn i ca. 20 minutter.
Smashburgere

Grønnsaker

Saus og burger 

Klar til steking 

Utsikt mot Rondane, Gudbrandsdalen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF