Siste hytteturen til fjellheimen i Gudbrandsdalen for i år.
Uten bilvei, vann og strøm blir det litt tungvint å være her oppe vinterstid, i hvert fall bare for en helg. Selvsagt er det fullt mulig, men jeg hater masse snø og kulde.
Vi kan benytte hytten til svigers på Sjusjøen og min brors hytte på Budor i Løten, så det er ikke synd på oss. Men, det er tross alt Heggsetra i Gudbrandsdalen, som er det fineste stedet.
Vi var innom Annis Pølsemakeri på Ringebu, som vanlig -og det er Anni, som står for middagen her oppe i dag.
Indrefilet av lam er så små og tynne, så de skal ikke stekes lenge.
Hvis du bruker ytrefilet kan du brune dem 3 minutter på hver side og ettersteke den i stekeovnen på 125°C i ca.15 minutter, eller til termometeret viser 60°C.
Indrefilet av lam, potetsalat med oliven, balsamicomarinert sopp fra Annis Pølsemakeri, servert med blansjerte sukkererter & grønn peppersaus 🍂
Indrefilet av lam
- Mariner kjøttet, hvis du ønsker det. *
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
- Krydre lammefilet godt med salt og pepper, hvis det ikke er marinert.
- Varm opp stekepannen og tilsett rapsolje.
- Stek filetene på begge sider i ca. 3 minutter.
- Tilsett litt smør og trekk pannen bort fra varmen.
- Øs smøret over filetene og la dem kose seg i smøret i ca. 3 minutter.
- Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 5 minutter før servering.
Marinade med rosmarin & hvitløk
- 1 dl olje
- 1 dl hakket frisk rosmarin
- 1/2 sitron, saften og skallet
- 1 ts pepper
- 1 fedd hvitløk
Sånn gjør du:
- Finhakk rosmarin fint og bland den med olje, pepper, sitronsaft og sitronskall.
- Knus hvitløkbåten med den brede siden av kniven og legg den i marinaden.
- Legg ytrefilet av lam i en bolle og hell marinaden over.
- Bland marinaden godt sammen med kjøttet.
- Mariner kjøttet minst 2 timer, gjerne natten over i kjøleskapet.
- Ta kjøttet ut av marinaden og la den ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før den skal tilberedes.
Potetsalat med oliven
Nå kjøpte jeg ferdig potetsalat i dag, men hvis du vil lage en lignende så har jeg en god oppskrift → her .
Bytt gjerne ut sennep med litt finhakket rosmarin.
Varm potetsalat i en stekepanne, rett før servering.
Balsamicomarinert sopp
- 200 g sopp
- 2 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 0.5 dl balsamico
- 2 ss hakket rosmarin
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Del sopp i biter og stek i en panne med olje.
- Tilsett smør, balsamicoeddik og rosmarin.
- Fres på høy varme til all væske har fordampet.
- Smak til med salt og pepper.
Sukkererter
- Kok opp godt saltet vann.
- Kok sukkererter ett par minutter rett før servering.
Grønn peppersaus
Den hadde jeg med meg i sekken, hadde igjen rester etter middagen med → ytrefilet av lam.
Lager ofte stor porsjon og fryser den ned.
- 4 dl kjøttkraft, eventuelt vann og en kjøttbuljongterning eller ett beger kjøttfond
- 2 ss hvetemel
- 1 ss grønn pepper
- 1 dl kremfløte
- 1-2 ss soppsoya eller mørk soyasaus
- Litt salt, smak på sausen først for soyasausen kan være veldig salt
Sånn gjør du:
Bløt, lett sødmefull og vaniljepreget, innslag av røde og mørke bær, hint av tørket frukt.
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller litt av vannet.
- Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
- Knus grønn pepper grovt i en morter.
- Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med soppsoya, som også setter farge på sausen og eventuelt litt salt hvis nødvendig. Har du ikke Mrs Chengs soppsoya, kan du tilsette noen dråper sukkerkulør hvis du ønsker en litt mørkere farge på sausen.
Dagens vin
Campolieti Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019
Campolieti Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2019
Bløt, lett sødmefull og vaniljepreget, innslag av røde og mørke bær, hint av tørket frukt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar