Enkel EPLETERTE av butterdeig !


🍂 Butterdeig eller smørdeig, lages ved å kjevle ut en deig laget av mel, vann og smør. 
Deretter smører man smør på deigen, legger på ett nytt lag med deig og kjevler videre. 
Dette gjentas mange ganger. Deigen må avkjøles i kjøleskapet ofte, gjerne mellom hvert lag, hvis ikke blir det bare 'kliss'. Kjeder du deg en dag, så sett i gang, men jeg bruker kjøpevarianten, som man finner i frysedisken.

🍂 Du kan bruke flytende honning eller brunt sukker, som søtning hvis du ønsker det, men jeg går for en sukkerfri variant i dag.

🍂 I stedet for honning bruker jeg FiberSirup. Det er en sukkerfri sirup, som gir svært lav effekt på blodsukkeret. Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid (IMO-sirup). 
FiberSirup inneholder 70g fiber og kun 5g sukkerarter per 100 gram.


🍎 'An apple a day, keeps the doctor away'
Epler inneholder litt sukker, men er likevel sunt da de ikke har stor påvirkning på blodsukkeret. De bidrar også med vitaminer og mineraler – vitaminene C, E og B6, samt noe kalium og magnesium, og er spesielt rike på helsebringende kostfiber.

🍎Epletertene serveres nystekte med is eller vaniljesaus, gjerne sukkkerfri !


Du trenger:
  • 2 plater fryst butterdeig
  • 2 gode epler
  • (Sitronsaft)
  • Kanel
  • 4 ss fiber sirup gold 
  • Mandler eller nøtter
Sånn gjør du:
  1. Legg fryste butterdeigplater på en stekeplate med bakepapir. La dem tine i romtemperatur i 15 minutter.
  2. Fjern kjernen i eplene og del dem i skiver, gjerne med skallet på da det er der vitaminene sitter. Skvis over litt sitronsaft, da blir ikke epleskivene brune.
  3. Skjær forsiktig en firkantet ramme langs kanten av deigen. Ikke skjær helt igjennom deigen.
  4. Hell over 1 ss fiber sirup gold eller ønsket søtning på hver butterdeigplate.
  5. Legg epleskivene på butterdeigen.
  6. Krydre med kanel
  7. Hell over 1 ss fiber sirup gold og dryss over grovhakket mandler eller nøtter.
  8. Stekes på 200°C  i 15-20 minutter, til de er gylne og sprø.

Ingredienser 

Epler

Butterdeig 

Klar til steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF