Deretter smører man smør på deigen, legger på ett nytt lag med deig og kjevler videre.
Dette gjentas mange ganger. Deigen må avkjøles i kjøleskapet ofte, gjerne mellom hvert lag, hvis ikke blir det bare 'kliss'. Kjeder du deg en dag, så sett i gang, men jeg bruker kjøpevarianten, som man finner i frysedisken.
🍂 Du kan bruke flytende honning eller brunt sukker, som søtning hvis du ønsker det, men jeg går for en sukkerfri variant i dag.
🍎 'An apple a day, keeps the doctor away'
Epler inneholder litt sukker, men er likevel sunt da de ikke har stor påvirkning på blodsukkeret. De bidrar også med vitaminer og mineraler – vitaminene C, E og B6, samt noe kalium og magnesium, og er spesielt rike på helsebringende kostfiber. 🍎Epletertene serveres nystekte med is eller vaniljesaus, gjerne sukkkerfri !
Du trenger:
- 2 plater fryst butterdeig
- 2 gode epler
- (Sitronsaft)
- Kanel
- 4 ss fiber sirup gold
- Mandler eller nøtter
Sånn gjør du:
- Legg fryste butterdeigplater på en stekeplate med bakepapir. La dem tine i romtemperatur i 15 minutter.
- Fjern kjernen i eplene og del dem i skiver, gjerne med skallet på da det er der vitaminene sitter. Skvis over litt sitronsaft, da blir ikke epleskivene brune.
- Skjær forsiktig en firkantet ramme langs kanten av deigen. Ikke skjær helt igjennom deigen.
- Hell over 1 ss fiber sirup gold eller ønsket søtning på hver butterdeigplate.
- Legg epleskivene på butterdeigen.
- Krydre med kanel
- Hell over 1 ss fiber sirup gold og dryss over grovhakket mandler eller nøtter.
- Stekes på 200°C i 15-20 minutter, til de er gylne og sprø.
Ingredienser |
Epler |
Butterdeig |
Klar til steking |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar