22 mars 2019

Andebryst med hasselbackpoteter, stekt kinakål og appelsinsaus 🍊 Squealing Pig Pinot Noir 2018 ♫♪


En av de relative sannheter i den uforståelige verden av mat og vin som passer sammen er at
Pinot Noir passer godt sammen med and 🍷
Det kommer selvfølgelig an på stekemåte og tilbehøret, hvilken vin av Pinot Noir druen du skal velge.

Den fete anden trenger en vin med litt friskhet og surhet. 
And blir ofte servert med frukt, som tilbehør eller i sausen -og da passer en Pinot Noir fra New Zealand, godt sammen med det kraftige kjøttet og det fruktige tilbehøret.

Nyhet på Vinmonopolet nå i mars 2019, er denne rødvinen fra New Zealand.


Squealing Pig Pinot Noir 2018
Squealing Pig is a tale about a pig who wanted more from life. Keen on wine, but not a fan of the boar, he went on an adventure to Marlborough and Central Otago seeking out Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir and Rosé wines with a difference 🐖🍷

Fruktig og frisk med smak av plommer, kirsebær og hint av sjokolade.
Dette er en vidunderlig pinot fra det kalde klimaet i South Island-regionen i Central Otago i NZ, med en slående balanse mellom subtil fruktsmak og lys surhet. Med intense aromaer av kirsebær, moden bjørnebær og blåbær, med ett lite hint av kaffe, sjokolade litt muskat og vanilje.


And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon.
Andekjøtt er ganske fet og kraftig og passer godt med syrligheten fra appelsiner. 
Her blander jeg sammen mine favorittsmaker, sitrus, soyasaus og chili 🍊

Steg for steg:
  1. Ta andebryst ut av kjøleskapet en time før servering. Rut skinnet mens de fremdeles er kalde. Fortsett med potetene og sett dem i stekeovnen. Lag sausen og sett den til side. Brun andebryst i stekepannen. Sett ned varmen på stekeovnen. Når potetene har stekt i 30 minutter setter du inn andebrystene. Ta ett glass vin 🍷 Forbered ingrediensene til kinakålen klar for steking. Ta ut andebrystene, sett opp varmen på stekeovnen, hvis potetene ikke er ferdig stekt. Stek kinakål og varm opp sausen mens andebrystene hviler.
  2. Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 3 porsjoner:
  • 3 andebryst
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk appelsin
  • 2 ss sukker
  • 1 stk sitron
  • 2 dl kyllingkraft, jeg brukte vann og 1/2 terning kyllingbuljong
  • 1 ss maizena + litt vann
  • Salt
  • Pepper
  • Hasselbackpoteter
  • Stekt kinakål *
Andebryst
  1. Finskjær andebrystene fri for hinner og overflødig skinn.
  2. Rut opp skinnet og krydre godt med salt og pepper. Det er enklest og rute opp svoren når andrebrystet er kaldt, men ikke vær redd for perfekt rutet svor, det viktigste er at du ikke skjærer ned i kjøttet.
  3. La de bli romtemperert i 30 minutter, før de skal stekes.
  4. Legg dem med skinnet ned i en kald panne uten smør og stek dem på skinnsiden i 8-10 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Skru ned varmen litt hvis den begynner og bli vel mørk. Stek dem 2 minutter på den andre siden
  5. Sett inn et steketermometer og sett andebrystene inn i stekeovnen på 200°C i ca. 10-15 minutter, til de har kjernetemperatur 62°C. Hvis du steker poteter samtidig, kan du sette ned varmen på stekeovnen. Potetene tar ingen skade av litt lavere temperatur.
  6. La dem hvile i 10 minutter før du skjærer dem i skiver.
Appelsinsaus med chili
  1. Riv skallet på appelsinen og press ut saften.
  2. Press saften ut av sitronen.
  3. Finhakk hvitløk og chili.
  4. Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent.
  5. Tilsett sitronsaft, skall og saft av en appelsin, hvitløk, chili og buljong.
  6. La det koke noen minutter.
  7. Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
  8. Smak til med salt og pepper.
Hasselbackpoteter
Oppskriften finner du her.

Kinakål
  • 2 ss andefett, du kan bruke fettet som er igjen etter steking av andrebrystene
  • 1 stk kinakål, du kan bytte den ut med nykål 
  • 5 stk vårløk, delt i 3 cm lange biter.
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts hakket ingefær
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Varm opp 2 ss andefett.
  2. Skjær kinakålen i strimler og legg kinakålen i stekepannen.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  4. Sett på middels til høy varme i 3-4 minutter. Rør om underveis.
Ingredienser ♫♪
Rut skinnet på andebrystene ♫♪
Hasselbackpoteter ♫♪
Lag sausen ♫♪
Andebryst ♫♪
Stek poteter og andebryst ♫♪
Ta deg ett glass vin ♫♪
Stek kinakål ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Importør : Treasury Wine Estates Norway
Land  New Zealand
Område :South Island
Årgang : 2018
Produktklasse : Rødvin
Råstoffer : Pinot Noir 100%
Alkoholprosent : 13% vol.
Sukker : 1.4 gram per liter
Syre : 6 gram per liter
Farge / lukt : Klar ung rød. Saftig lett parfymert rød frukt, noe tørre toner.
Smak: Fruktig og lett jordlig/tørr, god syre, ok finish.
Lagring : 5 måneder på franske fat.

🐖🐖🍷Squealing Pig is a tale about a pig who wanted more from life than just his pig pen. Keen on wine, but not a fan of the boar that you get with it, he went on an adventure to Marlborough and Central Otago seeking out wines with a difference.

Apart from making smokin’ hot Sauvignon Blanc, Pinot Noir and Pinot Gris, it was his attitude that set the pig apart - he made sure he had more fun than anyone else doing it. Relax everyone, it’s just wine.


These days all the hard work is done by winemakers Spring Timlin and Duncan Shouler who combine their varied backgrounds to create wines that like them, are fresh and a bit unique. They also like Kevin Bacon, mainly because of his name.

Definitely not soft drops that skip daintily through the fields, Squealing Pig wines are full of oomph, fruit-driven, flavour-packed and best enjoyed young. Who’s got time to wait five years with wines this good?

These little Kiwi wines have slowly been taking over the world and you’ll now find Squealing Pig goodness in the US, UK, Australia, Asia, Scandinavia, and of course New Zealand.

🍷🍷🍷

4 kommentarer:

  1. Dette ser veldig godt ut og må prøves en gang :-)

    SvarSlett
  2. Har bestilt vinen og skal lage dette til helgen❤👍 takk for gode oppskrifter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper du blir fornøyd med resultatet. Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Slett

Print Friendly and PDF