Chili Con Carne pizza 🍕 Steingod !!


Pizza laget av Tipo mel og stekt på pizzastein !
Les mer om Tipo mel og pizzastein 👉 her.

Chili con carne betyr chili med kjøtt !
En av verdens mest kjente gryteretter.
Mange tror det er meksikansk mat, men det er det ikke.
Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas. 

Her har jeg laget en liten vri på 'gryta' -og brukt den som pizzafyll.
Resultatet blir supergod pizza 🍕

I glasset:
🍷 Campo Viejo Rioja Tempranillo 
Langreist i kofferten fra Arguinequin.


Pizzabunn
  • 5-6 dl Tipo pizzamel
  • 1/2 pose tørr pizzagjær
  • 2,5 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
  2. Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
  3. Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  4. La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
Pizzafyll
  • Stekeolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 gul løk, hakket
  • 2 fedd revet eller presset hvitløk
  • 1 rød paprika, i terninger
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts oregano
  • 1 ts cumin

  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts cayenne pepper
  • 400 g chilibønner i saus
  • Revet ost
  • Tortilla chips
  • Frisk koriander
Slik gjør du:
  1. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i stekeolje sammen med litt salt og pepper til kjøttdeigen er stekt. Tilsett paprika i terninger, tomatpure og krydder. La det surre noen minutter. Tilsett bønner i chilisaus og kok videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig. Avkjøl pizzafyllet før du legger det over på pizzaen. 
  2. Legg pizzasteinen i stekeovn og sett ovnen på 300°C, med over og undervarme. La den varmes opp i ca. 45 minutter.
  3. Kjevle ut pizzabunnen på ett bakepapir, da det kan være vanskelig å få pizzabunnen over på den varme steinen.
  4. Ta ut pizzasteinen og legg den på noe som tåler høy varme. 
  5. Legg pizzabunnen med bakepapiret på den glovarme pizzasteinen.
  6. Fordel pizzafyllet over pizzabunnen.
  7. Legg på ett godt lag med revet ost.
  8. Legg på tortillachips.
  9. Stek pizzaen på 300°C i 3-4 minutter. Dra forsiktig ut bakepapiret. Du kan ta pizzasteinen ut av ovnen når du gjør det, for den er veldig varm.
  10. Stek den videre i 7-8 minutter.
  11. Dryss over frisk koriander ved servering.
  12. Sett steinen tilbake i ovnen -og avkjøl den der, så den ikke sprekker !!
Jeg lagde en pizza, men du kan dele deigen i to og lage to tynne ekte italienske pizzaer, da blir de supersprø ! 
Pizzafyllet kan også fordeles over to pizzaer.

Ingredienser 🍕
Stek kjøttdeig og løk 🍕
Pizzafyll 🍕 Får du igjen rester er den kjempegod til ostesmørbrød.
Varm opp pizzasteinen i 45 minutter 🍕
Pizzadeig 🍕
Pass på så ikke pizzabunnen blir større enn pizzasteinen🍕

Ha alle ingrediensene klare, før du tar ut pizzasteinen 🍕
Klar til steking 🍕
Fjern bakepapiret etter 3 minutter 🍕
Ferdig stekt pizza 🍕
Sett pizzasteinen tilbake i ovnen -og la den avkjøles der, så den ikke sprekker 🍕

🍕🍷
Rioja-viner er en av vinverdens sterkeste merkevarer, og for mange selve definisjonen på spansk kvalitetsvin.

Rioja forbindes gjerne med fatlagring og viner med preg av krydder, vanilje og tørket frukt. Lang tid på små fat har betydd høy kvalitet. Nå er godt vinmarksarbeid og god drueseleksjon blitt vel så viktig. Lagringsbetegnelsene crianza, reserva og gran reserva er fremdeles sterke «varemerker», men vi ser at det vokser fram en større stilvariasjon, og unge, ferske viner uten fatpreg eller aldersbetegnelse dukker opp i stadig større grad.

Druer
Den dominerende rødvinsdruen er Tempranillo, men også Graciano, Mazuelo og Garnacha spiller en vesentlig rolle. De hvite vinene lages av druesortene Malvasia, Viura og Garnacha Blanca.
(Vinmonopolet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF